Neviena šovasar remontētā Rīgas iela vēl nav nodota ekspluatācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Neviena šovasar remontētā Rīgas iela vēl nav nodota ekspluatācijā, jo tiek novērsti konstatētie defekti, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Jau ziņots, ka ielu nodošana ekspluatācijā ir ilgstošs process. Sākotnēji būvnieki iesniedz pieteikumu, ka ir pabeiguši visus paredzētos remontdarbus, pēc kā departamenta pārstāvji ar ekspertiem dodas pārbaudīt darba kvalitāti. Ja tiek atklātas nepilnības - būvniekiem dod laiku tās novērst.

Šobrīd ir veikta ielu sākotnējā apsekošana un atbildīgajiem būvniekiem ir dots laiks, lai novērstu konstatētos defektus. Visi remontdarbi tiek veikti par būvfirmu personīgajiem līdzekļiem. «Turklāt, būvfirmas nesaņem pilnu darba apmaksu, kamēr iela netiek nodota ekspluatācijā, tāpēc tikai viņu interesēs ir šos defektus novērst pēc iespējas ātrāk,» skaidro Ahuna-Ozola.

Pēc defektu novēršanas notiks atkārtota pārbaude un, ja paveiktais tiks atzīst par labu esam - tiks saukta komisija, kas ielu pieņems ekspluatācijā.

Pēc ielas nodošanas ekspluatācijā ceļiem ir divu līdz trīs gadu ilga garantija. Ja šajā posmā tiek konstatēti kādi ielu seguma bojājumi vai darba brāķi - būvnieki visu atkārtoti novērš par saviem līdzekļiem.

Iedzīvotāji ilgstoši sūdzējušies arī par Krišjāņa Barona ielas remontdarbu kvalitāti un norādījuši uz vairākiem trūkumiem to izpildījumā. Departamenta pārstāve skaidro, ka arī Barona iela joprojām nav nodota ekspluatācijā, taču atbildīgie uzņēmumi solījuši novērst nepilnības šī gada laikā.

«No finansiālā aspekta raugoties pilsēta nav zaudētājs, jo arī Barona iela jau vismaz divu gadu garumā tiek labota par būvnieku līdzekļiem,» skaidro pārstāve.

Pēc tam, kad būvnieki būs ziņojuši par defektu novēršanu - gan Barona ielu, gan šovasar remontētās ielas vēlreiz apsekos eksperti, un, ja tiks atkārtoti konstatēti defekti ielu segumā - tos atkal uzticēs novērst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu