Vāc parakstus par videonovērošanas nodrošināšanu lielveikalu autostāvvietās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par videonovērošanas nodrošināšanu lielveikalu autostāvvietās.

Parakstu vākšanu iniciējusi biedrība «Bumerstyle Latvija».

Iniciatīvas pamatā ir vēlme novērst autovadītāju vidū valdošo bezatbildību pret citu īpašumu, kas izpaužas kā bojājuma radīšanu citam transportlīdzeklim autostāvvietās, pēc kā notikuma vieta tiek pamesta. Biedrībā skaidroja, ka biežāk radītie bojājumi rodas, iekāpjot transportlīdzeklī vai izkāpjot no tā, kad ar durvīm tiek aizskarts cits blakus novietotais transportlīdzeklis, kā arī uzbraucot stāvošam transportlīdzeklim.

Biedrība satraukta, ka daudzos gadījumos, ja notikušajam nav liecinieku un notikušo nav fiksējušas videonovērošanas kameras, vainīgie autovadītāji nolemj pamest negadījuma vietu, tādējādi radot zaudējumus transportlīdzekļu īpašniekiem, kuri ir spiesti novērst radītos bojājumus par saviem līdzekļiem.

«Pat gadījumā, ja transportlīdzeklis ir apdrošināts ar KASKO, arī šis polises veids paredz pašrisku, joprojām radot zaudējumus īpašniekiem. Tāpat arī likumsargi ir bezspēcīgi, ja notikušajam nav liecinieku vai cita veida atbilstoši pierādījumi. Likumiski autostāvvietu īpašnieki nenes atbildību gadījumos, ja autostāvvietā novietotajam transportlīdzeklim rodas bojājumi no trešo personu puses,» nobažījušies iniciatīvas autori.

Tādēļ viņi rosina noteikt lielveikalu autostāvvietu īpašniekiem kā obligātu prasību ieviest videonovērošanas kameras to īpašumā esošajās autostāvvietās.

«Esošajā praksē ir redzams, ka tirdzniecības centri ir labi nodrošināti ar videonovērošanas kamerām to iekšpusē, bet pilnīgi vai daļēji aizmirst par to uzstādīšanu autostāvvietā. Pašsaprotami - šādas izmaiņas uzliek papildus materiālu slogu komersantiem, ko radītu videonovērošanas sistēmu izvietošana un uzturēšana autostāvvietās, bet ikviens autostāvvietas lietotājs, zinot, ka tā transportlīdzeklis ir drošībā, būs pateicīgs komersantam un šāda komersanta apmeklējums nebūs radījis papildus neplānotus izdevumus,» pārliecināti biedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu