Vietām apledojuši ceļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem Rēzeknes pusē, kā arī Kurzemes lejasdaļā, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Apledojums veidojas uz visiem lielajiem ceļiem ap Rēzekni 70-100 kilometru rādiusā. Tāpat apledojis ir Liepājas šosejas posms no Bikstiem līdz Skrundai un autoceļš A11 Liepāja-Lietuvas robeža visā garumā. Apledojušie ceļu posmi tiek kaisīti.

Daudzviet Kurzemē, kā arī dažviet Zemgalē un Latgalē ir apgrūtināta braukšana arī pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem, turpretim vislabākie braukšanas apstākļi šorīt ir Vidzemē.

LVC atgādina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem, kas ved cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu