Tie, kas Latvijā nevarot atrast darbu, ir sliņķi (1104)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Evil Erin

Esmu izlasījis visus aizceļotāju bēdu stāstus un domāju, ka ir pienācis laiks arī man izklāstīt savu viedokli par šo tēmu. Laikam jau es sevi arī varu pieskaitīt pie “aizbraucējiem”, jo jau vairākus gadus strādāju ārpus Latvijas valsts robežām.

Mans darba grafiks: 6-10 nedēļas pavadu kādā svešzemē komandējumā un 1-2 nedēļas Latvijā atpūšos! Nodokļus es maksāju savai dzimtajai valstij, un mans darbs ir saistīs ar būvniecību, amats - darba vadītājs ar nepieciešamās valodas līmeņa zināšanu.

Teikšu uzreiz, ka mani esošais darbs un darba grafiks ļoti apmierina un es to strādāju ar prieku un entuziasmu, tāpēc nekaunēšos teikt, ka esmu pieprasīts un labi atalgots speciālists. Man ļoti patīk ceļot apkārt un iepazīt jaunas valstis un galvenokārt iedzīvotājus, kas ir tik ļoti atvērti un nesavtīgi, - mācīties no viņiem visu iespējamo un it sevišķi pozitīvismu, jo šeit to var atrast visur - uz ielas,veikalā un darba vietā.

Ja es kādreiz vēl pieļāvu domu, ka palikšu strādāt un dzīvot kādā citā valstī, izņemot Latviju, tad tagad es esmu pilnīgi šo domu atmetis un lepni varu piebilst - mana nākotne (par uzņēmējdarbību gan nevaru galvot) un ģimene ir saistīta tieši ar manu dzimto zemi, jo tomēr kaut kāds spēks, kas ir varenāks par mani, - vienmēr velk atpakaļ!

Un tie cilvēki, kas saka, ka Latvijā nevar atrast darbu, - es nebaidīšos šos skarbos vārdus teikt - IR SLIŅĶI! Vai viņi tā pa īstam kādreiz ir alkuši pēc darba: stundām, dienām ilgi bez pārtraukumiem meklējuši, zvanījuši, līdz galva sāk kūpēt? Es zinu atbildi, jo arī pats kādreiz tāds biju - divreiz pazvanīju, astoņus CV aizsūtīju un viss - darba nav, nevienam neesmu vajadzīgs! Ir jau ļoti vienkārši atbildību uzvelt kādam citam - šajā konkrētajā gadījumā valstij, ka tā neko nedara mūsu labā un tāpēc tik daudzi aizceļo, bet dzīves skarbā patiesība ir pavisam vienkārša - neviens cits par tevi nerūpēsies kā tu pats… un, jo ātrāk to mēs sapratīsim, jo vieglāk mums būs dzīvot un izbaudīt dzīvi!

Es jums iesaku - izglītojieties, meklējiet paši sevi, nekad nepadodieties un nebēdziet prom no problēmām, bet gan izmantojiet tās savā labā! Mēs esam lieli ne tādēļ, ka nekad nekrītam, bet tādēļ, ka pakrituši spējam vienmēr piecelties. /Konfūcijs/

Ar cieņu, ~Vītoliņš~

Komentāri (1104)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu