Latvijā var "izsisties"! (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Treknie gadi beidzas, sabiedrībā iestājas šoks, ko nu darīt? "Gals klāt". Šobrīd strādāju ārzemēs un redzu reālo situāciju, par ko ikdienā mēs nedzirdam, mēs tik dzirdam to, ka kāds ir aizbraucis un pelna labi, ir nauda, jaunas drēbes, auto un tā tālāk.

Domāju tāpat līdz brīdim, kad pārcēlos uz dzīvi ārzemēs pats. Maigi sakot, visi migranti, ar ko strādāju, ir vistīrākie slīmesti, kuri negrib neko vairāk par ikdienas maizi, jaunām drēbēm un iknedēļas brīvdienu iedzeršanu. Reāli nav izaugsmes iespējas.

Sapratu, ka, par spīti visam, latviešu tauta ir ļoti spējīga visās jomās un ļoti jauki cilvēki. Tādēļ iesaku no visas sirds apsēsties mierīgi pie tējas tases un padomāt, kā "izsisties" Latvijā, jo mums jābūt daļai pašiem darba devējiem un jāskatās mazliet augstāk par apkopēja vai aģenta darbu.

Plus mēs esam Eiropā, nez kāpēc to neviens nav aptvēris, kādas iespējas tā mums sniedz. Piemēram, es tagad strādāju ārzemēs, uz 2011, gadu būšu kaut ko iekrājis, atgriežoties Latvijā, būšu ievedis papildu naudu valstī, kas nozīmē, ka papildu apgrozāmais līdzeklis valstī, ne tā?

Kuru es tālāk ieguldīšu uzņēmējdarbībā, kad uzņēmumu nostādīšu uz kājām, tad strādāšu arī ar Eiropas klientiem, kas nozīmē - atkal līdzekļu ieplūdums valstī.

Domāju, ka jāgroza nauda pēc iespējas vairāk caur Eiropu, lai vairāk varētu to iepludināt Latvijas valstī.

Secinājums - pametu valsti uz pāris mēnešiem, ievedu naudu valstī, veicu uzņēmējdarbību, dodu darbu cilvēkiem. Neko sliktu tur neredzu.

Aizbraukt uz brītiņu citā valstī strādāt var, bet vajadzētu atgriezties, jo, kā saka, - nekur nav tik labi kā mājās. Saku, jo redzu latviešu palicējus citās valstīs - nopelna naudu, nopērk pārtiku, samaksā par dzīvošanu un, ja nav kredītu, tad nodzer. Protams, ne visi, bet vairākums.

Es uzskatu, ka nevar pārmest uz laiku aizbraucējiem par to, ka pamet valsti uz laiku, jo esam taču ES, tā ir tāda kā viena liela valsts, kur kusties, kur un kā gribi, tas ir beidzot jāsaprot. Un tur nopelnītā nauda ir jāieved Latvijā, jo viens no ES veidotāju mērķiem bija vienota ekonomiskā sistēma, tirdzniecība, mārketings u.c.

Ieteikums - groziet naudu, lai nauda pelna naudu, piesaistiet no Eiropas uz Latviju. Nevienam nebūs pretenziju, jo mēs taču esam visi ES un esam vienotā sistēmā.

Būs jau labi, lai dzīvo Latvija!

Ar cieņu, Mateass

Ja arī Tu vēlies dalīties pieredzē, saistītā ar aizbraukšanu no Latvijas, neesi kūtrs un dari to! Iespējams, Tava pieredze kādam var palīdzēt! Raksti uz portālu TVNET e-pastu zinas@tvnet.lv vai arī izmanto rakstam pievienoto stāstu iesūtīšanas formu!

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu