Vairāki desmiti CV iekrīt kā akā (203)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/icaliber

Labdien, TVnet! Jāsāk jau ar to, ka sekoju jūsu reportāžai par darba devējiem un darba ņēmējiem un viņu situācijām. Pēdējais raksts (skat. resursus) man liek kaut ko rakstīt, jo tas jau kļūst nedaudz smieklīgi!

Par mazā uzņēmēja Jāņa situāciju pilnībā piekrītu, jo manos laukos notiek tas pats. Grib tik saņemt vairāku simtu latu algu un neko nedarīt...

Par mani!

Mani sauc Kaspars, un es jau vairāk nekā divus gadus esmu Latvijā! Pirms tam četrus gadus nostrādāju Lielbritānijā (Guernsey), Beļģijā, Īrijā un Ēģiptē. Man ir ļoti labas angļu valodas zināšanas, kā arī latviešu un krievu valoda. Esmu mācījies gan franču, gan somu, gan norvēģu valodu, kuras ir jau izzudušas no manas atmiņas.

Es pārstāvu viesmīlības nozari un kādu laiku sevi dēvēju par viesmīlības speciālistu; specializējies tieši uz augstas klases servisu gan viesnīcā, gan restorānā.

Kopš esmu LV, es strādāju par ŠOFERI, 2x nedēļā, un man maksā ne vairāk kā 147 Ls mēnesī.

Vienīgā ekstra ir darba auto izmantošana saprāta robežās un elastīgs darba laiks...

Kopš esmu LV, es meklēju darbu un esmu jau no tā noguris! Kāpēc?!

Vairāki desmiti CV iekrīt kā akā - ārzemēs, kaut neesi derīgs, tev atsūta vēstuli ar visiem iestādes rekvizītiem - nepieņēma, bet tomēr patīkami. Ja viņi šeit to nedara, tad kāpēc viņiem ir vajadzīgs HR departaments?! Kam viņi maksā to algu? Tā dēļ es savu CV mainu, laboju, uzlaboju un jau blefoju... Jo nezinu, kas ir par iemeslu, kāpēc mani pat neuzaicina uz interviju.

Mūžīgās motivācijas vēstules... kāda vēl var būt motivācija šajā laikā, kad ir liels bezdarbs un maz vakanču?! Es gribu strādāt, lai nopelnītu naudu iztikai, drēbēm un našķiem!!! Man vienalga, vai tas ir airBaltic, Latvenergo vai Centrāltirgus kiosks.

Tas pats airBaltic – es viņiem esmu aizsūtījis trīs CV uz vairākām pozīcijām, ko piedāvāja uz zemes... Gaisā esmu strādājis Ryanair un to vairs nevēlos. Zinātāji mācēja pateikt, ka viņiem HR meitenes vien dzer kafiju un sēž pīpētavā, un lielākā daļa CV nonāk tādā bardakā, ka tiek nozaudēti un nenonāk nemaz līdz izskatīšanai.

Izglītība. Darba devēji kliedz, lai ir augstākā izglītība un tieši tajā nozarē, kurā vēlies pieteikties. Daži viesnīcu direktori (ārzemnieki un vietējie) un citi augsta ranga cilvēki ir atzinuši, ka LV izglītība ir tik ļoti zemā līmenī, ka uz to neskatās, bet gan skatās uz pieredzi. Kā arī izvērtē darba intervijā. Protams, es nepieteikšos mehāniķa vakancei, jo no tā neko nesaprotu.

Nu tad dienas jautājums Bertoldam Flikam! Vai viņš man var piedāvāt darbu, kurā es izmantotu savu starptautisko pieredzi viesmīlībā, pieredzi darbā ar cilvēkiem un augsta stresa situācijās; personai ar labām angļu valodas zināšanām, kurš ir bijis viesnīcas izpilddirektors ne Latvijā, bet gan attālajā Īrijā?!

Komentāri (203)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu