Priekšnieks terorizē darbinieci... (138)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/cecilegeng

Labdien, esmu saņēmis informāciju, ka mūsdienās darbavietās vēl joprojām notiek cilvēku diskriminācija, tīša finansiālā stāvokļa pasliktināšana un psiholoģiskais terors.

Man ir kliente, kura strādā bankā daudz gadu un no pagājušā gada tiek terorizēta sakarā ar finansiālā stāvokļa pasliktināšanos, viņai ir kredīts mājokļa celtniecībai savā bankā un daži kredīti citās bankās.

Pagājušā gada vasarā viņas vīra kompānija bankrotēja un vīrs palika bez darba, klientei ir trīs bērni, divi nepilngadīgi un viens pilngadīgs, bet arī bez darba.

Viņa palika vienīgā ģimenes uzturētāja, attiecīgi kredīti tika kavēti un bija grūtības ar nomaksāšanu.

Tad sākās darba devēja terors, tika pieprasīts, lai darbiniece nomaksā visas saistības, citādi būs jāšķiras no darba, gāja pārrunas un beigu beigās vienojās par papildu finanšu ķīlu, depozīta atvēršanu, kuru darbiniece ar grūtībām sagādāja, naudiņa tika noguldīta depozītā, kurš tika iesaldēts.

Viss jau būtu bijis labi, ja ne šogad atkal problēmas turpinājums - neskatoties uz to, ka darbiniecei vīrs darbā iekārtojās, bankas kredīts tika maksāts, darbiniece atkal tika terorizēta, jo nav nokārtotas visas pārējās saistības; esot jāparaksta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu, jo viņa esot bankas riska grupā un ir apdraudēta mistiskā veidā bankas klientu drošība.

Sieviete griezās pie manis, lūdzot padomu, ko darīt šajā situācijā.

Viņa esot palikusi pēdējā no šiem grūtībās nonākušajiem darbiniekiem, pārējie jau esot atlaisti, arī visādi iebiedējot un terorizējot.

Protams, ieteicu neko neparakstīt un gaidīt, lai darba devējs iedod brīdinājumu par darba uzteikumu un paskaidrojumu, kāpēc ir jāizbeidz darba attiecības.

Viņi draud ar darba amata neatbilstību, bet tas arī ir jāpierāda, esmu sašutis par tādu cilvēku neiejūtību, diskrimināciju, iejaukšanos privātajā dzīvē! 

Kāds sakars darbam ar cilvēka finansiālo stāvokli? Tas nav godīgi pret cilvēku, tā ir tīša finansiālā stāvokļa pasliktināšana. Ģimenei ir mazturīgas ģimenes statuss, varu saprast, ko nozīmēs šai ģimenei, ja māte zaudēs darbu.

Es vēlos palīdzēt šai ģimenei un tāpēc gribu, lai atsaucas ar šā portāla starpniecību bijušie bankas darbinieki, kuri  ir cietuši šādā veidā un bija spiesti zaudēt darbu.

Nevajag baidīties, ir jāzina savas tiesības un jācīnās tā jau tik grūtajā situācijā darba tirgū! Vajag iet līdz tiesai, un lai atlaistie darbinieki nāk liecināt un pieprasa atjaunošanu darbā.

Cilvēks, kam ir finansiālas grūtības, nav noziedznieks.

Viņš nav neko nevienam nodarījis, tas ir absurdi - atlaist cilvēkus no darba ar tādu rūgtumu sirdī. Tad gan viņš var kļūt bīstams un sabojāt banku reputāciju. Rakstiet, neklusējiet par savām problēmām!

Juris Orleans

Paldies Jurim par dalīšanos pieredzē! Ja arī tev ir līdzīgs stāsts un vēlies tajā dalīties ar citiem, lūdzu, raksti portālam TVNET! Mēs tavu viedokli pavēstīsim arī citiem lasītājiem un mēģināsim palīdzēt!

Viedokļa paušanai, lūdzu, izmanto rakstam pievienot stāstu iesūtīšanas formu vai raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv.

Komentāri (138)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu