Dzērumā sasit BMW; Policisti palīdzot noslēpt (353)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kāds BMW vadītājs, alkohola reibumā un traucoties ar ātrumu vismaz 100 km/h, izraisījis avāriju Valmierā. Tā uzskata portāla TVNET lasītājs, kurš bija liecinieks šai sadursmei. Viņš uzskata, ka otras mašīnas šoferis iebiedēts un tādēļ nepatiesi atzinis savu vainu avārijā. BMW vadītājs, iespējams, bijis alkohola reibumā un tādēļ kā šoferis melīgi norādīts izklaides kluba apsargs. Turklāt lasītājs ir šokā par policijas attieksmi.

Lasītājs ar segvārdu Egidijs Praloms rakstīja: "Bijām aculiecinieki satiksmes negadījumam un tai sekojošai pilnīgai netaisnībai - izrādās, ja ir pazīšanās policijā, pat ātruma pārsniegšana un braukšana dzērumā nekāds pārkāpums nav. Uzgrūst vainu kādam citam ir itin viegli. Pie tam visvairāk šajā gadījumā šokēja policijas attieksme!"

Pavisam nejauši iepriekšējās sestdienas vakarā aptuveni pulksten 21.10 viņš un četri viņa draugi bija aculiecinieki kādam satiksmes negadījumam Valmieras centrā, Kārļa Baumaņa un Beātes ielas krustojumā.

"Devāmies uz Maximu no V5V puses, kad visi vienlaicīgi

ieraudzījām BMW markas automašīnu, kas no Multikluba puses Maximas virzienā „lidoja” vismaz ar ātrumu 100 km/h

, un vienbalsīgi arī iesaucāmies, ka vadītājs ir „atsaldēts”. Un pēkšņi notika kas neparedzēts BMW vadītājam - uz ceļa izgriezās VW markas automašīna (no K. Baumaņa ielas uz Beātes ielu virzienā uz Georga Apiņa ielu), kas pilnīgi normālu apstākļu dēļ (BMW spēkrata ātrums) nemaz nepamanīja šo „lidojošo objektu”, jo tas vēl bija aiz kalna, kad VW markas auto sāka savu manevru pa kreisi," Egidijs aprakstīja tā vakara notikumus.

Viņš turpināja: "BMW vadītājs šajā situācijā bija iedomājies, ka apdzīs vēl lēni braucošo VW pa labo pusi, taču acumirklī saprata, ka tas nav iespējams un „meta” pa kreisi, kā rezultātā ietriecās VW markas automašīnai aizmugurē, kuru burtiski aizmeta pa gaisu līdz pakalniņa vidum, kas atrodas ceļa labajā pusē, savukārt pats BMW apstājās tikai jau pie nākamā krustojuma kokā. Par laimi, šajā brīdī uz ietvēm neatradās gājēji un cietušo negadījumā nebija, taču galvenais stāsts ir par šā negadījuma tālāko situāciju un tās iznākumu."

Apsargs uzņemas vainu? 

Pēc tam vīrietis kopā ar draugiem nolēmis pieiet un pavērot tālāko notikumu attīstību: "Piegājuši notikuma vietai tuvāk, pirmais, ko mēs ieraudzījām bija Multikluba apsargs Vilnis Lipe, kas runāja ar kādu jaunieti (vēlāk noskaidrojās, ka tas ir BMW automašīnas īpašnieks), kurš stāstīja apsargam, ka ir dzēris un nedrīkst runāt ar policistiem, kas varētu norādīt uz to, ka patiesībā šoferis šim BMW spēkratam bija iereibis jaunietis, nevis apsargs Vilnis, kas vēlāk uzdevās par BMW šoferi. Tad šie abi devās līdz VW šoferim pārmīt dažus vārdus."

"Nākamā aina bija šāda - VW šoferis, vīrietis cienījamā vecumā, viens pats vāca no ceļa automašīnu atlūzas, lai nekavētu satiksmi, savukārt

pie BMW sākās burziņš, jaunieši uzgrieza skaļāk mūziku un dzēra alu, gaidot policijas patruļu.

Arī Vilnis turpat apgrozījās. Bija iespējams arī dzirdēt jauniešu, kas atradās BMW notikuma brīdī, taisnošanos pienākušajiem paziņām, ka vecais kroplis ar VW izlīda priekšā un tāpēc notika šī sadursme. Arī ik pa laikam, pat periodiski, tika saukts „panāc šurp, pid...[rupjš vārds]!” VW šofera virzienā no jauniešu puses, kas tādējādi uzjautrinājās, esot kunga dūšā."

Šokā par policistu attieksmi!

"Pēc 20 minūtēm notika brīnums – ieradās Ceļu policijas patruļa. Pie tās uzreiz devās abu automašīnu vadītāji. Pēc dažām minūtēm jau tika sastādīti protokoli, kas, manuprāt, šādam ceļu satiksmes negadījumam ir netipiski ātri, policisti pat nelika šoferiem iepūst alkometrā, nemērīja bremzēšanas ceļa garumu, vispār neanalizēja sadursmes apstākļus, nemeklēja un nejautāja neviena aculiecinieka viedokli (visas šīs nebijušās darbības, manuprāt, ir ceļu satiksmes negadījuma izmeklēšanas neatņemamas sastāvdaļas), kā rezultātā mēs ar draugu nolēmām pieiet un pajautāt VW automašīnas šoferim, kā lieta ir atrisinājusies, un bijām šokā.

Šoferis trīcošām rokām un balsi, it kā būtu iebaidīts, atzina, ka pats esot vainīgs, jo izgriezis priekšā BMW un tam nav bijis kur likties.

Mēs šoferim teicām, ka tas ir absurds, ka redzējām visu un varam liecināt, un gājām pie policistiem.

Piegājuši teicām tiem, ka redzējām, kā BMW traucās lejā no kalna vismaz ar ātrumu 100 km/h un ka VW nemaz teorētiski nevar būt vainīgs, jo BMW pārsniedza ātruma ierobežojumu apdzīvotās vietās un ietriecās tam aizmugurē, kas liecina, ka izgriešana priekšā nav iespējama, jo tad trieciens būtu bijis labajā sānā, un tālāk sekoja šāds īss dialogs starp mums un policistiem...

Šokējošais dialogs

Policists: „Kas jūs, kādi radari esat, ka varat pateikt, uz cik viņš brauca?!?”

Es: „Ir taču iespējams atšķirt, vai mašīna brauc ar atļautajiem 50 km/h vai vairāk.”

P: „Mums vienalga, kaut vai uz 150 km/h, tur stāv zīme „Dodiet ceļu!”, viņš to neievēroja un izgrieza priekšā!”

E: „Bet kad VW sāka savu manevru, tad BMW vēl nebija redzams un vienkārši tādā ātrumā ļoti ātri pietuvojās un nespēja „savākties”.”

P: „Vācieties prom, kamēr pa galvu neesat dabūjuši!"

Saņēmuši šādu atbildi, nedaudz apstulbām, varbūt sabijāmies, un devāmies prom no notikuma vietas, un mēģinājām saprast, kas tikko ir noticis. Vīrietis gados devās mājup sestdienas vakarā un pēkšņi ne no kā tika pataisīts par vainīgu satiksmes negadījumā, kurā nebija nemaz vainīgs, iespējams, daļu dzīves veltījis tam, lai iegādātos šādu auto, bet te pēkšņi mūsu demokrātija viņam to atņem.

Kaut kāds spēka mitriķis - apsargs vienkārši iebiedē gados vecāku un augumā mazāku vīreli, tas, morāli apstrādāts, nobīstas un pieņem apsarga spēles noteikumus, un mūsu policija vēl piepalīdz ar kārtīgu lāča pakalpojumu. Skumji, lai neteiktu vairāk, netaisnīgi, lai nebūtu jāizsakās rupjāk.

Stulbākais šajā situācijā ir tas, ka VW šoferis ir bezspēcīgs, es un mani draugi arīdzan esam bezspēcīgi,

jo visu šo pārpratumu ir „izbīdījusi” policija, kas ir mūsu valsts likuma kalpi un pret kuriem, ja nav vēl lielāki „gali” kā apsargam augstākās tieslietu instancēs, cīnīties ir gandrīz bezjēdzīgi.

Tāpēc varbūt ir kāds, kas varētu dot padomu, kā rīkoties šādās situācijās, ja ne lai atrisinātu šo, tad vismaz lai izvairītos nākotnē no tādām, jo šādas situācijas nedara godu ne mums, ne mūsu policijai, ne mūsu valstij, taču padara grūtāku dzīvi godīgiem cilvēkiem."

Jaunieši lepojas ar savu darbu

Turklāt vēlāk vakarā, pēc pāris stundām, lasītājs un viņa draugi, stāvot pie bāra letes Olympic casino, nejauši dzirdējuši, kā viens no jauniešiem, kas arī atradās BMW sadursmes brīdī, necenzētiem vārdiem plātījies savam paziņam: „Iedomājies! Spiedām ar bumeri uz 140 no kluba un iep... [rupjš vārds] vienam dir...[rupjš vārds] pie Maximas krusta.

Visi normāli sadzērušies bijām, Vilnis arī bija, nu tas apsargs, Arčam čoms, sarunājām, ka tas tjipa pie stūres, jo vismazāk dzēris bija un mentus pazīst. Sarunāja tā, ka tas vecis ar pasātu vainīgs. Apdrošināšana činīs bembi, viss būs čotka, radiators tāpat gļučija.”

Savukārt Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, komentējot šo situāciju, portālam TVNET atzina, ka

par šādiem gadījumiem NOTEIKTI ir jāceļ trauksme.

"Tagad galvenais - atrast aculieciniekus un noskaidrot patiesību."

Viņa norādīja, ka elektronisko notikumu žurnālā par šo negadījumu reģistrēta šāda informācija: "25.09. 20:45 K.Baumaņa un Beātes ielu krustojumā sadūrušās automašīnas BMW un VW PASSAT. Sadursme notikusi, kad a/m VW Passat vadītājs, 1946. gadā dzimis vīrietis, nav palaidis pa galveno ielu braucošo a/m BMW, ko vadījis 1968. gadā dzimis Alojas novada Brīvzemieku pagasta iedzīvotājs. Pēc sadursmes a/m VW PASSAT „uzsista” uz gājēju pārejas pie krustojumā ar G.Apiņa ielu.

Sadursmē bojātas abas automašīnas, cietušo nav. Pēc sadursmes notikuma vietā ieradusies policijas ekipāža - divi satiksmes uzraudzības rotas darbinieki, kas noformējuši ceļu satiksmes negadījuma protokolu. Paskaidrojumā pēc negadījuma automašīnas BMW vadītājs norāda, ka automašīnu vadījis ar atļauto ātrumu – 50-55 km/h, automašīnā pasažieri nav bijuši."

Svarīgi neklusēt!

Policija saka paldies aculieciniekiem, kas bija klāt notikuma brīdī un nepalika vienaldzīgi pret notiekošo. Lai noskaidrotu patiesos notikušā apstākļus un lemtu par lietas materiāla nosūtīšanu auto tehniskās ekspertīzes veikšanai, policija lūdz atsaukties visus, kas var sniegt informāciju par notikušo ceļu satiksmes negadījumu, Jukāma norādīja un lūdza zvanīt pa tālruni 26401970.

Savukārt "Multikluba" pārstāve Zeltīte Pitura, komentējot šo situāciju, portālam TVNET norādīja, ka lasītāja minētais Vilnis Lippe darba attiecības ar SIA "Salons" izbeidzis šā gada 5.februārī, "tā ka notikuma brīdī viņam nav nekādas saistības ar "Multiklubu"". 

Komentāri (353)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu