Negodīgs taksists par braucienu no ostas prasa milzu cenu (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2011.gada 16. janvārī ap 11.17 ar prāmi atgriezāmies no ceļojuma uz Stokholmu. Nokļūšanai mājās plānojām izmantot taksometra pakalpojumus. Izejot ārā no pasažieru termināla, pie a/m stāvvietām atradām taksometru pieturu, pie kuras stāvēja taksometru kompānijas "Rīgas transporta sabiedrība" SIA taksometri.

Pirmais vairāku taksometru rindā bija taksometrs mikroautobuss, uz kuru nepretendējām, jo bijām tikai četri pasažieri, otrais taksometrs bija vieglais auto (Toyota Corolla Verso baltā krāsā) ar valsts numuru TX-4636). Taksometru vadītāji stāvēja ārā pie taksometriem. Pieteicāmies braukt un nosaucām adresi: A.Čaka un Laboratorijas ielu krustojums. Viens no četriem taksometru vadītājiem pateica, ka brauciens izmaksās 10 LVL. Tā kā uz pasažieru ostu arī bijām devušies ar taksometru, bet citas kompānijas, tad zinājām, ka brauciens uz ostu maksā apmēram 4 LVL. Informēju par to taksometru vadītājus, bet tik un tā brauciens mums tika atteikts. Devāmies prom no ostas teritorijas un izsaucām citas kompānijas taksi, kas aizveda mūs par 3,88 LVL saskaņā ar skaitītāja rādījumu.

Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad par šīs kompānijas taksometru pakalpojumiem tiek prasīta vairākas reizes augstāka samaksa. Esam mēģinājuši naktī tikt no Vecrīgas apkārtnes uz Rīgas nomali - regulāri tiek prasīta vairākas reizes augstāka summa, nekā būtu, ja brauktu pēc skaitītāja.

Medijos jau vairākas reizes izskanējušas sūdzības par šīs kompānijas negodīgajiem taksometru vadītājiem, varbūt tomēr viņiem vajadzētu atņemt licenci?

Piezvanot uz šīs kompānijas tālruni 80000006, noskaidroju, ka tarifs ir 1,5 LVL par iekāpšanu un 0,5 LVL/km. Pārbaudot attālumu uz kartes, google map rāda, ka līdz vajadzīgajai vietai ir ne vairāk kā 5 km, kas atbilst 4 LVL.

Par šo gadījumu ir uzrakstīts iesniegums Rīgas domes Satiksmes departamentam, kur darbiniece telefoniski solīja, ka tas tiks izskatīts.

Citur pasaulē ir paaugstinātas maksas taksometri, bet tur tas ir legāli - taksometri ir labākas kvalitātes un uz tiem ir uzraksti, kas brīdina, ka maksa būs lielāka.

Vai ir jēga tērēt nodokļu maksātāju naudu Rīgas tēla spodrināšanai, lai visādi onkuļi sporta biksēs to sabojātu?

Jānis

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu