"Plus Punkta" piecsantīmu bizness - ienākumi vai zaudējumi?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau pāris dienas baudām SIA "Plus Punkts" jaunievedumu - piecu santīmu piemaksu par pakalpojumu. Ar to man personīgi nācās saskarties brīvdienu rītā, kad piestāju pie kāda "Plus Punkta" kioska Priekuļu novadā (bijušais Cēsu rajons), lai iegādātos šīs puses laikrakstu "Druva".

Kiosks tikko bija atvērts, un man priekšā stāvēja četri cilvēki, kuri arī gribēja izmantot kioska pakalpojumus. Pirmais pie kioska lodziņa bija kāds jauns vīrietis, kurš vēlējās iegādāties desmit ātrspēles "Latvijas Loto" biļetes. Kad kioska darbiniece informēja, ka jauneklim par šo prieku būs jāpiemaksā 50 santīmi, viņš nošņāca zem deguna un no pakalpojuma atteicās, lepni paziņodams, ka dosies spēlēt uz pilsētu, kur "Latvijas Loto" punktos cilvēkiem par pakalpojumu nav jāmaksā.

Tieši tas pats notika ar pārējiem trim pie kioska stāvošajiem, kuri bija plānojuši iegādāties laikrakstus un žurnālus. Viņi gan nedraudēja braukt uz pilsētu, bet devās uz pasta nodaļu, kas atradās tieši blakus kioskam. Arī es nolēmu ietaupīt piecus santīmus un avīzi nopirku pasta nodaļā.

Klibo ekonomiskā domāšana

Šis gadījums lika aizdomāties, ka šādu pakalpojuma piemaksu var izdomāt tikai cilvēki, kuriem klibo ekonomiskā domāšana ilgtermiņā, vai arī tādi, kas domā kā blēži - tauta nekam nepretojas, maksās arī šito. Kā izrādās, nemaksās, jo pastāv arī citas alternatīvas.

Žēl tikai SIA "Plus Punkts" kiosku darbinieku, pār kuru galvām tagad nāk pircēju lāsti, it kā tieši viņi būtu šo absurdo situāciju izdomājuši. Šai sakarā kāds preses pircējs, kurš bija apveltīts ar humora izjūtu, SIA "Plus Punkts" darbiniecei izteica pieņēmumu, ka, iespējams, tagad priekšniecība viņai maksās algā tikai šos iekasētos piecus santīmus, bet līdz šim maksātā alga aizies uzņēmuma pastāvēšanai.

Absurdu mūsu Latvijā netrūkst, tagad jau esošajiem pievienojies arī šis. Tā izskatās, ka Latvija drīz ar šiem absurdiem nokļūs Ginesa rekordu grāmatā. Bet tas nemaz nebūtu slikti, jo esam taču pieraduši lepoties pilnīgi ar visu!

Zelma Zonnere

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu