Man izdevās noslēpt 13 kredītus (333)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja valsts gribētu domāt par cilvēkiem, tā nepieļautu ātro kredītu biznesu, tā uzskata kāda portāla TVNET lasītāja, kura bija paņēmusi 13 ātros kredītus. Fabula no šī stāsta - šos kredītus neaizņemas turīgi un pārtikuši cilvēki.

Lasītāja rakstīja: «Pirms pāris gadiem sāku ņemt sms kredītus. Vajadzība?

Viena audzināju divus pusaugu bērnus. Tāpat vajadzēja īrei, jo man nav sava dzīvokļa, komunālajiem maksājumiem un bērnu attīstības sportam.

Kopā man bija kādi 13 sms kredīt.i

Viens otru pārklāja, pagarināja utt.

Kupdama krizdama kopā atdevu aptuveni 4500 latus.

Kad ģimenē bija traģēdija, lūdzu visiem [īpašu] grafiku. Daži atsaucās, bet lielākā daļa iedeva manu lietu piedziņas kompānijām. Bet es sakostiem zobiem ķepurojos. Ģimene par to uzzināja tikai tagad, jo es
negribēju, lai bērni uztraucas.

Vecākie divi bērni jau ir patstāvīgi. Tagad abi jaunākie veiksmīgi pabeidza skolu. Viens bērns veiksmīgi uzsāk sporta gaitas ārpus Latvijas un strādā, otrs atrada te darbu un stāsies augstskolā.

It kā viss paveikts, cik spēju no savas puses, lai uzstutētu bērnus. Pašlaik ir pašai dažas veselības problēmas, bet izķepurošos.

Vēl kādi 300 lati lēnām jāsakārto.

Ir grūti, bet zinu, ka es to izdarīšu, jo man ir DARBS.

Viss šis stāsts ir bez izmisuma, vienkārši man bija jāpalīdz saviem bērniem.

Fabula no šī stāsta gan ir - šos kredītus neaizņemas turīgi un pārtikuši cilvēki. Tāpēc man ir jautājums valstij - kādai ir jābūt valsts ētiskai sejai, lai atļautu šādam biznesam zelt? Tā ir augļošana no valsts puses!

Mēs esam otra nabadzīgākā valsts Eiropā. Aiz mums ir tikai Bulgārija, kur kriminogēnā situācija apdraud pat viena dolāra īpašnieku! Pašlaik tā valsts iejaukšanās [ātro kredītu biznesā] ir smieklīga.

Ja valsts gribētu domāt par cilvēkiem, nepieļautu šo biznesu!

Piemēram, Vācijā mazāk par 500 eiro nevar aizņemties. Turklāt to var darīt tikai cilvēki ar labiem ienākumiem.»

Kāda ir Tava pieredze ar ātrajiem kredītiem?

Raksti komentāros vai uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

Komentāri (333)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu