Līga gandrīz izrāpjas no lielajiem parādiem (156)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/festival.

Portāla TVNET lasītāja Līga ir viena no tām kredītņēmējām, kas bija iekūlusies lielos parādos. Tagad viņa vienojusies ar vairākiem ātro kredītu devējiem, ka tie viņai naudu neaizdos, pat ja viņa kādreiz to gribēs.

Saistībā ar ātrajiem kredītiem lasītāja Līga rakstīja: «Pirms četriem gadiem es arī tādos, tā sakot, ieberzos arvien dziļāk.

Nespēju nomaksāt vienu kredītu, ņēmu citu, lai nomaksātu iepriekšējo, tā grimu arvien dziļāk četru gadu garumā.

Tā mums gāja abiem ar vīru kopā.

Bijām tikuši līdz 3000 Ls parādam dažādajos ātrajos kredītos, līdz

tiešām likās, ka no tā vaļā vispār netiksim.

Bet tad 2013. gada aprīlī pavērās iespēja. Tika izveidota tāda LNKA (Latvijas nebanku kredītdevēju asociācija), kas palīdz tikt galā ar vairumu ātro kredītu firmu.

Viņi, vienojoties ar šīm firmām, sastādīja kopējo parāda summu, kuru sadalīja konkrētā maksājuma summā uz noteiktu laiku.

Es maksāju LNKA noteiktu summu, un viņi tālāk to sadalīja pa attiecīgajām firmām.

Līdz ar to tā vietā, lai es maksātu 300 Ls dažādām firmām katru mēnesi, lai tikai savus parādu termiņus pagarinātu, man tika rasta iespēja maksāt katru mēnesi 75 Ls.

Bet jāsaka, ka viena tur nepiedalījās, tās parāds bija jāatmaksā pašiem.

Bet ir arī tādas ātro kredītu firmas, kuras tomēr nāk pretī, ja mierīgi ar viņiem parunā, piemēram, vairākas sastādīja man grafiku, tādējādi man bija vieglāk parādu atmaksāt pa daļām, nevis pagarināt vai visu kopā atmaksāt.

Nu šādi es dzīvošu līdz šā gada oktobrim, kad beidzot pilnībā būšu visu atmaksājusi. No 3000 Ls vairs palikuši tikai 800 Ls. Vārdu sakot, kamēr visu būšu atmaksājusi, būs pagājis gads.

Vismaz man būs mācība, jo nekur citur vairs neņemšu ātros kredītus.

Ar firmām, kurām kredītus jau esmu beigusi maksāt, esmu rakstiski vienojusies, ka ne man, ne vīram tur ātros kredītus neizsniegs, pat ja mēs to kādreiz gribēsim.

Tā ka ir iespējams no tās bedres tikt laukā, tikai ir jāapstājas ņemt jaunus kredītus, lai nomaksātu iepriekšējos. Ir jāzvana kompānijām un cilvēcīgi jārunā.»

Kāda ir Tava pieredze ar ātrajiem kredītiem?

Raksti komentāros vai uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

Komentāri (156)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu