Pārbāzto mikriņu dēļ iedzīvotāji regulāri netiek uz mājām (46)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pārpildīto mikroautobusu dēļ daļa pasažieru netiek uz mājām. Par šādu situāciju sašutusi kāda portāla TVNET lasītāja, kura uzskata, ka nav normāli, ja cilvēkiem jābrauc saspiestiem kā siļķēm mucā. Pārbaudot lasītājas piedzīvoto situāciju, atbildīgā iestāde izteica brīdinājumu pārvadātājam. Turpmāk brīvdienās tikšot pievērsta pastiprināta uzmanība papildreisu organizēšanai.

Lasītāja rakstīja: «Tā kā esmu liela dabas mīļotāja, tad dzīvoju skaistā vietā - Ķekavas novada Dzērumos. Šeit dzīvo arī tādi, kuriem te pieder vasarnīcas.

Vienīgā iespēja, kā tur nokļūt, ir mikriņš Rīga-Tekstilnieks. Viss jau būtu labi, bet 29. martā plkst. 10.35 mikriņš Rīga-Tekstilnieks bija tik pilns, ka nemaz visi nevarēja sakāpt iekšā. Nākamais uz Tekstilnieku iet tikai plkst. 12.50.

Un šādas situācijas, kad cilvēki paliek uz ielas pieturā, jo netiek iekšā mikriņā, veidojas katru pavasari brīvdienās. Pie tam šoferi mums arī neizsniedz biļetes. Baidāmies par to, ka var atcelt tos pašus mikriņus.

Vai tiešām pārvadājumu firma nevar brīvdienās nodrošināt lielāku autobusu?

Vai tā ir normāla situācija, ka mums jābrauc saspiestiem kā siļķēm mucā?

Vai tas ir normāli, ka man ir jāgaida trīs stundas nākamais mikriņš tikai tāpēc, ka neesmu tikusi iekšā iepriekšējā?»

Savukārt valsts SIA «Autotransporta direkcija» komunikācijas speciālists Egons Ālers, iepazinies ar TVNET lasītājas aprakstīto situāciju, vispirms izteica pateicību par problēmas atklāšanu.

Viņš skaidroja, ka lielākas ietilpības autobusi šajā maršrutā brīvdienās kursē tikai vasaras periodā no 1. maija līdz 30. oktobrim.

Pārējā laikā vajadzības gadījumā pārvadātāja dispečerdienests organizē papildreisus ar rezerves autobusiem.

Pārbaudot lasītājas aprakstīto gadījumu, «Autotransporta direkcija» konstatēja, ka lēmumu par papildreisu norīkošanu pārvadātājs nebija pieņēmis.

Par šādu rīcību atbildīgās personas ir saņēmušas brīdinājumu.

Pārvadātājs apliecinājis, ka turpmāk brīvdienās tiks pievērsta pastiprināta uzmanība papildreisu organizēšanā atbilstoši autobusu piepildījumam.

Šobrīd direkcija sadarbībā ar pārvadātāju izskata iespēju brīvdienās norīkot lielas ietilpības autobusus jau aprīlī.

«Turpmāk aicinām par līdzīgiem pārkāpumiem pasažieru pārvadājumu organizēšanā informēt direkciju, sūtot iesniegumu uz e-pastu atd@atd.lv vai zvanot uz informatīvo tālruni 67280485,» viņš ieteica.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu