Policisti Mārupē sagroza likumus. Vai pašvaldības policija tur nebūtu jāslēdz? (253)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Ko jūs teiktu, ja, braucot pa Jūrmalas šoseju, jūs apturētu policija un piespriestu sodu par braukšanu ar 90 km/h, jo policisti todien būtu izdomājuši, ka tā ir iela, ne šoseja, jo tālumā redzamas dažas mājas un krūmājs!?

Absurds, jūs teiktu, tā jau nenotiktu, mēs sūdzētos, jūs sacītu!

Ļoti līdzīga situācija ir izveidojusies Mārupē.

Pie TVNET vērsās vairāki māju īpašnieki, kuriem sākušās problēmas ar pašvaldības policiju.

Kas par lietu?!

Mārupes teritorijā lielākoties ir dzīvojamā zona, kura apzīmēta ar atbilstošu ceļa zīmi, kas nozīmē, ka atļautais ātrums ir 20 km/h. Ielu malās, ja būvniecība veikta saskaņā ar sarkanajām līnijām, ir plašas zaļās zonas. Šīs zaļās zonas neizprotamu iemeslu dēļ dažiem autovadītājiem šķiet lieliska vieta braukšanai.

Lai pasargātu sevi no tā, ka blakus žogam iekopta zāliena vietā ir dubļains iebraukts grāvis, daudzi namīpašnieki zaļajā zonā metru no ceļa malas izvieto akmeņus vai mēģina to pasargāt no izbraukāšanas kā citādi.

Pašvaldības policijā laikam mīl ātri braukt, droši vien ārpus darba laika, tāpēc sākta kampaņa, lai no Mārupes akmeņus aizvāktu un varētu braukt jebkur!

Un tagad sākas pats interesantākais.

Policistu kungiem ir nepieciešams kāds likumīgs pamatojums, jo, redziet, ar riebumu vien nepietiek, lai sodītu. Šāda likumīga pamatojuma nav, jo Mārupes pašvaldība oficiāli atbildēja, ka ceļa nomale ir 85 cm un tālāk ir tikai īpašnieka izvēle - veidot zālienu vai dubļus.

Mārupes policisti tomēr neapmulsa, laikam iecirknī ir daudz brīva laika, tādēļ, likuma pantus pētot, tie uzdūrās likumiem «Par autoceļiem». Un tiem radās ideja - sodīt zemes īpašniekus, kuri dzīvo ielas malā, par to, ka piesārņota «ceļa zemes nodalījuma josla», kurai esot jābūt tīrai 9,5 m no centrālās ass. Tas nozīmē, ka būs jānojauc arī dažas mājas Mārupē, kuras ir par tuvu. Ir tikai viena būtiska nianse - likumā «Par autoceļiem» 1. panta otrajā daļā skaidri norādīts, uz ko šis likums nav attiecināms: «Pilsētu ielas ir attiecīgo pašvaldību iestāžu pārziņā, un to uzturēšanas un lietošanas kārtību nosaka šīs iestādes. Šā likuma noteikumi nav attiecināmi uz ielām, ja šā likuma tekstā nav tieši noteikts citādi.» «Autoceļš ir kompleksa inženierbūve ārpus pilsētas robežām, kas izmantojama transportlīdzekļu satiksmei ar noteikto ātrumu, normatīvos paredzētajām slodzēm un gabarītiem.»

Tātad -

Mārupes policija ielu nodēvē par autoceļu un vēlas sodīt par akmeņu novietošanu, jo tas apdraud satiksmes drošību, braucot ar 20 km/h!

Rēzeknē pašvaldības policiju slēdza - vai arī Mārupē nevajadzētu rīkoties līdzīgi? Apzināti melot un izdomāt likumus nav tas, ko jūs gaidāt no policijas…

TVNET apņemas papētīt rūpīgāk šo policistu darbību; ja arī jums gadījies kas līdzīgs, rakstiet uz TVNET!

Mārupes iedzīvotājiem nav jārīkojas saskaņā ar pašvaldības policijas absurdajām idejām!

Iespējams, mēs visi justos pasargātāki, ja pašvaldības policija tiktu slēgta, bet atbrīvojušos budžeta līdzekļus izmantotu Valsts policijas algu palielināšanai!

Komentāri (253)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu