Pēc auto sprādziena vīrieša rokā atrod 6 cm garu plastmasas gabalu (42)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Pēc negadījuma, remontējot auto, kāda vīrieša rokā mediķi atrada 6 cm garu un 1,5 cm platu plastmasas gabalu. Turklāt to neatklāja uzreiz un Latvijā. Tikai pēc laika, aizbraucot uz Zviedriju, vīrietis uzzināja par šo svešķermeni.

Kāds TVNET lasītājs rakstīja: «Viss aizsākās aprīļa vidū. Manam draugam notika nelaimes gadījums, remontējot auto - sprāga mašīnas ventilators un viņš guva savainojumus, kā rezultātā nokļuva Jēkabpils slimnīcā.

Rokai bija plēstas brūces, vēderam āda noplēsta. Roku sašuva, uztaisīja rentgenu un teica, ka viss kārtībā.

Pagāja laiks, izņēma šuves, bet roku nevarēja iztaisnot līdz galam, jo sāpēja. Ārsti teica, ka muskulis sasists, vajag nodarbināt roku un iet uz masāžām.

Tā viņš aizbrauca strādāt uz Zviedriju, kur sākās problēmas ar roku. Parādījās aizdomīgs bumbulis šuves vietā, uz rokas. Tas auga un auga, līdz pārplīsa.

Sāpes bija neizturamas, un viņš vērsās Zviedrijā pēc ārsta palīdzības.

Dakteris veica apskati un teica, ka būs jāgriež, jo ir radusies infekcija.

Milzīgs bija dakteru pārsteigums, kad viņi no pārgrieztās rokas izņēma plastmasas gabalu.

Tā garums bija 6 cm un platums - 1,5 cm. Kā Jēkabpils ārsti nevarēja pamanīt tik lielu svešķermeni cilvēka rokā? Paldies Zviedru ārstiem par profesionalitāti.

Tas notika 20. aprīlī. Viņu ievietoja slimnīcā, sašuva roku un tad uztaisīja rentgenu. Rentgena atbildē nekas neesot redzams. Tā vismaz apgalvoja ārsts. Tad, kad izņēma šuves viņš nevarēja iztaisnot roku, visu laiku sāpēja.

Tagad ierodoties Zviedrijā sākās problēmas - radās iekaisums. 14. jūnijā aizbraucām uz Sundsvall slimnīcu, kur viņam no rokas izgrieza plastmasas gabalu. Ja cilvēkam nebūtu bijis Eiropas Veselības apdrošināšanas kartes, tad nāktos maksāt 3900 SEK. Vai tiešām Jēkabpils slimnīcā nevarēja ieraudzīt tik lielu svešķermeni?"

Savukārt Jēkabpils reģionālās slimnīcas direktora vietniece medicīnas jautājumos Ruta Miķelsone, iepazinusies ar lasītāja rakstīto, skaidroja, ka, saskaņā ar Pacientu tiesību likumu, slimnīca nevar sniegt konkrētāku informāciju par pacienta veselības stāvokli un ārstēšanas procesu.

Taču slimnīcas pārstāve paskaidroja, ka trauma sadzīvē, pēc pacienta vārdiem, radusies metālam saspiežot roku. Līdz ar to tika veikta rentgenoloģiska izmeklēšana, lai konstatētu, vai nav kaulu bojājums.

Netika sniegta informācija par sprādzienu un iespējamiem svešķermeņiem rokas audos,

šādos gadījumos būtu nepieciešama detalizētāka un cita veida staru diagnostika, piemēram kompjūtertomogrāfija, jo ne visi svešķermeņi (piemēram, stikli, plastmasa) ir redzami konvenciālajā rentgena izmeklējumā.

Pacients tika stacionēts traumu nodaļā, kur jau tūlīt pēc stacionēšanas patvaļīgi uz laiku atstāja nodaļu un pēc atgriešanās nodaļā pēc vienas dienas ārstēšanās no nodaļas izrakstījās.

Lasītāja norādītā tālākā ambulatorā ārstēšana: šuvju izņemšana, ieteikumi iet uz masāžām un tikai nodarbināt roku, nav notikusi Jēkabpils reģionālajā slimnīcā.



Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu