Brīdina par astroloģi, kura apkrāpjot klientus (124)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Iesaistoties darījumos ar nepazīstamiem cilvēkiem, jābūt ļoti piesardzīgiem. To atgādina policijas pārstāve, komentējot kāda TVNET lasītāja rakstīto brīdinājumu par astroloģi, kura apkrāpjot klientus.

Lasītājs Jānis rakstīja: «Gribēju informēt cilvēkus par krāpnieci Irēnu K., kura darbojas Rīgas pusē. Viņa strādā par astroloģi.

Viņa no cilvēkiem izkrāpj naudu, piedāvājot izplatīt dažādas uztura bagātinātāju tabletes.

Cilvēki viņai samaksā to summu, ko viņa prasa, bet tabletes tā arī līdz cilvēkiem nenonāk. Naudu viņa patur sev.

Arī man bija tā, ka aizdevu viņai naudu - 500 Ls. Tas bija pirms pāris gadiem.

Sākumā viņa it kā maksāja parādu, bet pēcāk pārtrauca maksāt.

Tā arī līdz šim nav samaksājusi parādu man un citiem, kam viņa ir parādā.

Tā kā, ja jums sieviete vārdā Irēna K. piedāvā kādu no saviem pakalpojumiem, tad, lūdzu, esiet uzmanīgi un neiekrītiet viņas melos.»

Arī Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte, iepazinusies ar lasītāja rakstīto, TVNET apliecināja, ka policija laiku pa laikam saņem iesniegumus par līdzīgiem gadījumiem.

Cilvēkiem, kuri saskārušies ar šādām situācijām, ieteicams vērsties policijā.

Savukārt pirms iesaistīties darījumos, piemēram, aizdot kādam naudu, būtu ieteicams par šo cilvēku uzzināt pēc iespējas vairāk informācijas.

Aizdodot naudu, cilvēkiem jābūt ļoti uzmanīgiem.

Ja vien iespējams, darījuma noslēgšana jāfiksē arī uz papīra. Dokumenti var būtiski palīdzēt, ja vēlāk rodas kādas domstarpības vai problēmas.

Rozīte aicināja iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un «neuzķerties» uz aizdomīgiem piedāvājumiem. Pirms visiem darījumiem jāizvērtē iespējamie riski.

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu