Iebraucot Rīgā, pirmie 560 metri ir visgrūtākie... (147)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Iebraucot Rīgā ar prāmi, daļa pasažieru var būt neapmierināti, ka turpat blakus neatrodas sabiedriskā transporta pieturvieta. Savukārt «Rīgas satiksmes» pārstāvis norādīja, ka attālums no pasažieru ostas termināļa ieejas līdz tuvākajai tramvaja pieturvietai ir tikai 560 metri.

TVNET lasītājs Artūrs rakstīja: "Katru dienu uz Rīgu nāk prāmji, kuri atved simtiem cilvēku, gan tūristus, gan valsts iedzīvotājus.

Vai prāmja pasažieris Rīgā ir gaidīts viesis? Nē! Vai Latvijas iedzīvotājs, kurš atgriežas mājās ar prāmi, ir gaidīts? Nē!

Vai pirmo gadu uz Rīgu nāk prāmji? Nē!

Vai ir drošs sabiedriskais transports līdz pasažieru ostai? Nē, nav!

Tuvākais transports ir tramvajs, un pietura ir pie Ausekļa ielas. No centra atnākt līdz ostai kājām - murgs: gājēju pārejas ir izvietotas neloģiski, gājēju celiņu gar Eksporta ielu tikpat kā nav...

Tūlīt būs brēcēji, ka vajag braukt ar taksi... Kas ir gana biezs, lai piecu minūšu braucienam ņemtu taksi, lai ņem...

Es nesaprotu, kāpēc nevar būt normāls satiksmes autobuss, kurš kursē no centra līdz pasažieru ostai noteiktos laikos, kas ir saskaņoti ar prāmju pienākšanas un atiešanas laikiem?

Stokholmā osta ir nozīmīgs objekts, un no

Stokholmas ostas nav nekādu problēmu nokļūt uz jebkuru punktu pilsētā.

Acīmredzot Rīgai pasažieru osta neko daudz nenozīmē, un tie daudzie tūristu un citu viesu tūkstoši, kas katru vasaru apmeklē Rīgu, ir pietiekami mazsvarīgi, lai «neiespringtu». Valsts galvaspilsēta Rīga tik nozīmīgā objektā kā pasažieru osta ir tik netālredzīga.

Un kur mēs dzīvojam? Mēs taču esam kultūras galvaspilsēta! Un "Rīgas satiksmei" kā jau parasti visam uzspļaut. Ļoti žēl, ka pie mums Latvijā, Rīgā ir tāda vieta kā Rīgas pasažieru osta.

Savukārt «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis TVNET skaidroja, ka attālums no pasažieru ostas termināļa ieejas līdz tuvākajai tramvaja pieturvietai Kronvalda bulvārī ir 560 metri.

Tramvajs no šīs pieturvietas nodrošina regulāru satiksmi uz centru un daudziem Rīgas mikrorajoniem.

«Šis attālums 560 metri varbūt šķiet liels, jo tā ceļā ir jāpārvietojas pāri vairākām brauktuvēm, bet salīdzināšanai -

attālums no Centrālās stacijas perona līdz Merķeļa ielas pieturvietām ir 440 m.

Rīgā sabiedriskais transports apkalpo objektus ar regulāru pasažieru mainību un sabiedriskajiem objektiem, kuri pilda zināmas pilsētas ikdienas funkcijas.

Turklāt jāatzīmē, ka Rīgā, atšķirībā no Stokholmas, Tallinas, Helsinkiem, prāmju satiksmei ir tikai viens reiss dienā.»

Komentāri (147)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu