Sabiedriskā transporta pasažieri pārsteidz nenormāli kliedzoša sieviete (64)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā cilvēkam rīkoties, ja, izkāpjot no sabiedriskā transporta, viņu pēkšņi aptur sveša sieviete, kas sāk nenormāli kliegt un pieprasa parādīt somas saturu? Šādā situācijā nonāca kāds portāla TVNET lasītājs, un policijā noskaidrojām, ka arī likumsargi ir informēti par šādiem gadījumiem. Viņi iesaka nekādā gadījumā nerādīt šādiem kliedzošiem cilvēkiem savas somas saturu.

Lasītājs Juris rakstīja: «9. jūlijā plkst. 12.30 braucu ar mikriņu uz Rīgu no Ķekavas. Iekāpu pie Ķekavas baznīcas. Tā kā mikriņā bija maz brīvu vietu, apsêdos aizmugurē. Pieturā «Vimbas» (Vimbukrogs) iekāpa divas sievietes ar bērnu. Viena no viņām, tā jaunākā sieviete, apsēdās man blakus.

Pēc abu sieviešu sarunas konstatēju, ka viņas ir māte un meita. Jaunākajai klēpī sēdēja trīsgadīgs puika. Pa ceļam viņa ar kādu sazinājās telefoniski krievu valodā, apgalvojot, ka atrodas jau Jūrmalā. Izkāpām Rīgas MTS (mikriņu galapunkts Rīgā).

Kad biju izkāpis,

viņa skrēja man pakal, kliedzot, ka esmu nozadzis viņas telefonu,

lika man parādīt somu. Šī jaunākā sieviete uzvedās kā nenormāla, skaļi kliedzot, ka es esmu viņas telefonu nozadzis. Tā kā biju apmeklējis kapus, tad manā datorsomā bija tikai lāpsta un grābeklis. Viņa apmulsa...

Jo saprata, ka viņai nav no manis ko paņemt.

Tad viņa agresīvā tonī pieprasīja, lai iedodu savu telefona numuru, un atvadījās. Pēc piecām minūtēm viņa man zvanīja un atvainojās, ka savu telefonu ir it kā atradusi mikriņā, ar kuru esot braukusi.

Zinu, ka aptuveni pirms mēneša, tiesa gan, pie Ķekavas Maximas tika apturēts viens mans paziņa,

arī viņš bija spiests rādīt somas saturu šai melnmatainajai krieviski runājošai sievietei

arī it kā nozagta telefona dēļ.

Arī tad viņš publiski esot apvainots par zagli.

Vēlāk mans paziņa konstatēja, ka no somas pazudusi aploksne ar naudu.

Krāpnieču pazīmes - jaunākā sieviete vecumā ap 25, kalsnas miesasbūves, augumā ap 170, gari melni mati, runā krieviski.

Vecākā sieviete - jaunākās sievietes māte, vecumā ap 45, pilnīgas miesasbūves, gaiši, īsi, krāsoti mati, arī runā krieviski.

Viņām līdzi bija trīsgadīgs puika.

Noskaidrojām, ka tā ģimenīte dzīvo Vimbukrogā, Ķekavas novadā.

Kā rīkoties tālāk, lai sevi un citus pasargātu no šo sieviešu krāpnieciskās darbības? Vai izlikties viņu klaigāšanu nedzirdam un iet projām, un nereaģēt uz viņu nepatiesajiem apvainojumiem? Vai ziņot policijai? Jo no šādām nepatīkamām situācijām neesam pasargāts neviens.»

Nevienam nerādīt savas somas saturu

Savukārt Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte TVNET pastāstīja, ka arī policija ir informēta par šādiem gadījumiem.

Saskaroties ar līdzīgām situācijām, policijas pārstāve iesaka cilvēkiem uzreiz izsaukt policiju vai arī doties uz tuvāko policijas iecirkni, kur darbinieki noskaidros situāciju.

Nekādā gadījumā nevajadzētu šādiem kliedzošiem cilvēkiem rādīt savas somas saturu.

Cilvēkiem nevajadzētu ļauties pēkšņās kliegšanas radītajam šokam un tam, ka kāds garāmgājējs pieskrien klāt un prasa parādīt somas saturu. Nekas tāds nebūtu jādara.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu