Nejēdzība, par kuru jāmaksā 14 eiro (295)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Kā tikt mājās no slimnīcas, ja nav naudas, spēka vai gana stipra veselība? Šie jautājumi varētu būt aktuāli ne vienam vien pacientam. Atbildes uz tiem meklēja arī kāds portāla TVNET lasītājs.

Lasītājs rakstīja saistībā ar kādas reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļas darbinieku bezatbildīgo attieksmi.

«Kādu vakaru manai sievai kļuva slikti viņa devās uz slimnīcu pati, jo dzīvojam netālu. Tur viņai tika iešpricētas zāles un piestādīts rēķins 14 eiro par apskati, kura tika veikta ļoti virspusīga.

Bet trakākais bija tas, ka,

nepavaicājot kā viņa tiks mājās, tika izlaista no slimnīcas.

Labi ka atradās saprotoši cilvēki, kas viņu aizveda, pats biju prom darbā un nevarēju tikt palīdzēt. Nožēlojami, neredzu, par ko man vēl nauda būtu jāmaksā!»

Savukārt Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāve Evita Bune TVNET skaidroja, ka pacientu nogādāšana mājās nav saistāma ar ārstniecības iestādē sniegto veselības aprūpes palīdzību, tāpēc slimnīcām un mediķiem nav noteikts pienākums nodrošināt pacientu nokļūšanu mājās.

Kad pacientam ir veikti visi nepieciešamie izmeklējumi un ārstējošais ārsts, izvērtējot kopējo veselības stāvokli, nolemj pacientu nestacionēt, tad pacients var doties mājās un turpināt ārstēšanos pie ģimenes ārsta.

Slimnīcas personāls var palīdzēt sazināties ar pacienta radiniekiem, izsaukt taksometru vai sazināties ar sociālo dienestu pašvaldībā, kas palīdzētu šo jautājumu atrisināt.

Šobrīd dažādās slimnīcās ir atšķirīga prakse par pacientu nokļūšanu mājās pēc izrakstīšanas no ārstniecības iestādes.

Situācijā, kad pacientam nav iespējams nokļūt mājās no slimnīcas, arī pacientam nevajadzētu būt kautrīgam saskarsmē ar slimnīcas personālu un lūgt izskaidrot kādas ir slimnīcas iespējas, lai palīdzētu pacientam noorganizēt nokļūšanu mājās.

Komentāri (295)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu