Latvijā jauns krāpšanās veids: nepamatota bremzēšana (132)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/nyres

Sveiki! Vēlos vērst uzmanību uz to, ka pēdējā laikā mūsu sabiedrības autobraukšanas kultūra ir visai zemā līmenī. Pēdējā laikā esmu redzējis daudz avāriju, kurās autobraucēji cits citam ieskrien aizmugurē, un teju vai visos gadījumos policija, rakstot protokolus, norāda, ka vainīgās automašīnas ir tās, kuras ieskrien citiem auto aizmugurē, un nemaz neizskata iespējamo priekšā braucošā šofera nepamatoto bremzēšanu.

Vai vispār Latvijā policija izmeklē avārijas? Pēdējā laikā liekas, ka policija pilnīgi un galīgi strādāt negrib un šādos gadījumos vienkārši zina tik teikt, ka ir jāievēro atļautais ātrums un, protams, distance! Tā ir liela nolaidība no policijas puses, ka viņi bieži vien nemaz neņem izmeklēt konkrētas avārijas, veicinot labvēlīgus apstākļus krāpniekiem, kuri šādi mēģina izkrāpt apdrošināšanas kompānijām naudu!

Arī es pirms laba laika esmu kļuvis par šādas krāpšanas upuri, jo priekšā braucošais auto pilnīgi bez jebkāda iemesla strauji apstājās

uz ceļa vietā, kur vispār nav ne krustojuma, ne arī kādas citas vietas, lai samazinātu gaitu un veiktu kādu nogriešanās manevru, kā rezultātā vainīgs biju es, jo, redz, neievēroju distanci.

Šoferis priecīgs: tiks vaļā no neviena negribētā auto

Tikmēr priekšā braucošais šoferis neizrādīja nekādu sarūgtinājumu par notikušo, gluži pretēji: vēl sabraukušo draugu lokā, nesamulstot no policijas klātbūtnes, izrādīja sajūsmu un prieku, ka mašīnu, kuru nav izdevies pārdot, tagad var norakstīt un no apdrošinātājiem saņemt pilnu kompensāciju. Lieki piebilst, ka auto, kurš nepamatoti bremzēja, jau vairākus mēnešus neveiksmīgi tika tirgots portālā ss.lv.

Vēlētos vienkārši noskaidrot, kāpēc Latvijas Valsts policija nekad neizskata tādus pārkāpumus kā nepamatota bremzēšana? Ne vienmēr visos gadījumos būs distances neievērošanas vaina!

Komentāri (132)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu