Rīgas satiksme sagādā pārsteigumu pasažieriem (125)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ko darīt sabiedriskā transporta pasažierim, kurš vēlas iegādāties braukšanas biļeti, bet tas nav iespējams? Pat pilns naudas maks negarantē, ka vienmēr varēsiet nopirkt e-talonu jaunajos zemās grīdas tramvajos, kas rīdziniekiem izmaksāja milzīgas summas...

TVNET lasītājs Gatis rakstīja par kādā drēgnā rudens vakarā piedzīvoto: «Ar Rīgas sabiedrisko transportu ikdienā nepārvietojos, bet tovakar man vajadzēja nokļūt no Rīgas centra līdz Juglai. No garāmgājējiem noskaidroju, ka visizdevīgāk man ir izmantot 6. maršruta tramvaju.

Tā arī darīju. Vēlu vakarā iekāpu tramvajā, kur gribēju nopirkt biļeti. Tā kā pie vadītāja to nevarēja izdarīt, devos pie biļešu automāta. Liels bija mans pārsteigums, kad

biļešu automāts nepieņēma ne 5 eiro, ne 10 eiro, ne 20 eiro banknoti.

Tikai pēc daudziem mēģinājumiem nopirkt biļeti sapratu, ka biļešu automāts vispār nepieņem eiro banknotes.

Laikam kādreiz iekārta pieņēma banknotes, jo uz tās bija uzlīme «banknotes ievietot šeit». Tikai žēl, ka tas bija kādreiz...

Labi, mēģināju nākamo variantu - centos samaksāt par braucienu ar bankas karti. Arī tas izrādījās neiespējami!

Pēc vairāku citu pasažieru runām nopratu, ka tramvajā iebūvētais automāts pieņem tikai monētas. Bet tas taču ir absurds! Kā es to varēju zināt? Pirms iekāpšanas tramvajā es netiku brīdināts, ka man obligāti vajadzīga sīknauda.

Turklāt es nebiju vienīgais pasažieris, kuram tovakar kabatā nebija monētu.

Arī vairāki citi pasažieri nevarēja nopirkt biļeti un tāpēc brauca pa zaķi.

Ja būtu iekāpusi kontrole, mēs visi saņemtu sodu.

Man un vairākiem citiem pasažieriem nav saprotams, kāpēc Rīgas satiksmes biļešu automātā nevar nopirkt biļeti ar banknotēm?

Kāpēc miljoniem eiro vērtajā e-talonu projektā ir tādas «lažas»? Tas nav normāli!»

Savukārt «Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis TVNET norādīja, ka 20 eiro banknotes automāts nekad nav pieņēmis un nepieņem arī tagad. Par to liecina arī informatīvās uzlīmes uz visiem biļešu automātiem. Darba nomināli biļešu automātam ir 5 eiro un 10 eiro, kuri tiek pieņemti visos zemās grīdas tramvaju automātos katru dienu.

Lasītāja iesūtītā vēstule ir no tām sūdzībām, kuras izskatīšanai ir nepieciešams zināt dienu, laiku un tramvaja numuru (vismaz maršrutu), kurā neizdevās samaksāt. Tas nepieciešams, lai «Rīgas satiksme» varētu sniegt tehniski pamatotu atbildi, kas nenostrādāja tajā brīdī, jo iemesli var būt dažādi, bet katrā gadījumā īslaicīgi.

Kad TVNET lasītājs precizēja dienu, laiku un maršrutu, kurā automāts nepieņēma banknotes, Zaķis skaidroja, ka uzņēmuma speciālisti identificēja attiecīgo tramvaju. «Jāatzīst, ka saskaņā ar mūsu rīcībā esošajiem datiem

attiecīgajā laikā ar tramvajā izvietoto biļešu automātu ir bijusi tehniska rakstura problēma

un tajā laika posmā automātā tik tiešām varēja samaksāt tikai skaidrā naudā monētās. Problēma tika novērsta, kad tramvajs ieradās depo.»

Komentāri (125)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu