Mākslīgās rindas, lai slimnīcām būtu nauda? (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Gribēju pastāstīt par šādu atgadījumu. Septembrī mūsu dēls sāka iet bērnudārzā. Augusta beigās viņam vajadzēja obligāti iet pie acu ārsta pārbaudīt redzi. Sieva ar dēlu aizgāja slimnīcā uz reģistratūru, tur pateica, ka jāgaida rindā un mēs bez maksas varam tikt tikai oktobrī, ar visu to, ka dēlam ir nepilni trīs gadi. Bet maksājot varēja tikt jau tajā pašā dienā.

Sieva samaksāja, piegāja pie kabineta, tur vēl bija vairākas māmiņas ar bērniem. Sieva ar viņām parunāja, prasīja, vai viņas arī iet par naudu..

Izrādās, ka lielākajai daļai arī nācās maksāt kasē, jo būtu ilgi jāgaida rindā!

Tad nu lūk, ko es izsecināju:

rindu veido tie, kuri maksā, tātad tas ir sava veida bizness.

Un tiem, kuriem maz naudiņas, mēnešiem jāgaida rindā, kamēr slimnīcai nāk nauda griezdamās...

Pagājušonedēļ meitai, kurai ir deviņi mēneši, bija tieši tas pats. Mums vajadzēja tikt uz ultrasonogrāfiju. Dabūjām no ģimenes ārsta nosūtījumu, ar visu nosūtījumu mums būtu jāgaida apmēram līdz Jaunajam gadam... Nācās iet pie privātā ārsta par samaksu, jo tas bija steidzami un mēs nevarējām gaidīt..

Rindas veido arī tas, ka ārsti nestrādā katru dienu, piemēram, šodien viņi ir, rīt nav, parīt strādā pusi dienas, aizparīt visu dienu... Kas tas par darba laiku un ko viņi sūdzas par atalgojumu!

Ja es darbā strādātu tādas stundas, kurš man maksātu?...

Aizmirsu piebilst, ka runa ir par Tukuma slimnīcu..

Artūrs

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu