Esmu bezspēcīga un nosalusi. Dzīvoklī gaisa temperatūra ir 11-17 grādi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/rachelelene

Ko darīt daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotājiem, kuru miteklī ir pārāk auksti? To ar portāla TVNET starpniecību vēlējās noskaidrot kāda jelgavniece, kura apgalvoja, ka viņas dzīvoklī gaisa temperatūra ir 11-17 grādi.

TVNET lasītāja rakstīja: «Katru gadu notiek viens un tas pats: Neretas ielā 10, Jelgavā, apkures sezona atkal uzsākta ar saldēšanu un, iespējams, ar lieliem rēķiniem.

«Fortum» siltumu padeva 22.oktobrī, nesaprotu, ko dara NĪP, kas laikam atbildīga par naudas iekasēšanu un sistēmas atgaisošanu.

Zinu tikai to, ka mājas vecākais grib izsaldēt pensionārus, jo istabā ir no 11 līdz 17 grādiem karsts! No mājas vecākā ir tikai viena atbilde: jums jāmaina radiatori. Bet viņš pats pirms diviem gadiem atļāva tos mainīt, ja dabūšu visas milzīgās daudzstāvu mājas ar kādām deviņām kāpņu telpām dzīvokļu īpašnieku pozitīvu piekrišanu. Tas taču ir absurds!

Pa kuru laiku es viņus visus lai notveru? Un, ja kāds nav ar mieru, ka es par saviem līdzekļiem mainu savā dzīvoklī vecos radiatorus? Stāvvadi ir mēreni remdeni - virtuvē siltāki, bet istabā gandrīz auksti. Kā lai dzīvo tādā aukstā dzīvoklī? Un galvenais, ka neviens ne par ko nav atbildīgs.

Esmu bezspēcīga un nosalusi. Ko man darīt? Turpināt salt un maksāt kosmiskus rēķinus?

Neesmu ar to mierā. Kāpēc ir jāmaksā par diskomfortu?»

Savukārt SIA «Fortum Jelgava» komunikācijas vadītāja Guntra Matisa TVNET skaidroja - pārbaudot ieregulētos temperatūras parametrus Neretas ielas 10 kāpņu telpu individuālajos siltumpunktos, uzņēmuma tehniskais personāls konstatēja, ka ieregulētais temperatūras režīms ēkā ir 18 ˚C dienā un 17 ˚C naktī, kā to iepriekšējā apkures sezonā bija pieprasījis ēkas pārvaldnieks, pamatojoties uz ēkas dzīvokļu īpašnieku pieprasījumu.

Gadījumā, ja kādā ēkas dzīvoklī temperatūra ir zemāka par individuālajā siltumpunktā ieregulēto temperatūru,

dzīvokļa īpašniekam būtu jāpārrunā šis jautājums ar citiem ēkas dzīvokļu īpašniekiem un jāvienojas ar viņiem par cita temperatūras režīma izvēli.

«No savas puses varam ieteikt visus ar ēkas iekšējo siltumapgādi saistītos jautājumus, tostarp attiecīgajai ēkai piemērotu radiatoru izvēli un nomaiņu, risināt kopā ar mājas kontaktpersonu (mājas vecāko) un ēkas pārvaldnieku, kurš pārzina situāciju mājā un katrā konkrētajā gadījumā palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu.»

Bet SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldes» sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Līcīte norādīja: «Izvērtējot dzīvojamās mājas Neretas ielā 10, Jelgavā, dzīvokļa īpašnieka uzdoto jautājumu, konstatējam, ka uz šo jautājumu nevaram sniegt korektu un viennozīmīgu atbildi, ņemot vērā, ka dzīvokļa īpašnieks jautājumu uzdod, neminot, kurš dzīvokļa īpašums tas ir.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu