Naidīga priekšniece izdzīvo no darba trīs bērnu māti (42)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Esmu trīs bērnu māmiņa un, lai spētu uzturēt savu ģimeni, sāku meklēt darbu.. Skatoties sludinājumus, atradu darba piedāvājumu kādā gaļas kombinātā. Biju ļoti laimīga, jo atalgojums bija ļoti labs. Darbiņu es dabūju nakts maiņas uzkopšanas nodaļā,» raksta kāda TVNET lasītāja.

«Kad sāku strādāt, viss likās ļoti forši, līdz tuvāk iepazinos ar nodaļas vadītāju. Iepazīšanās bija nepatīkama, jo viņas attieksme, maigi izsakoties, bija neatbilstoša. Mana darba laikā Anna (vārds mainīts) nāca un mani pazemoja, apsaukāja necenzētiem vārdiem un šantažēja ar algas samazināšanu. Kad darbu vēl nebiju paveikusi, nāca fotografēt darba vietu, lai būtu kompromats naudas neizmaksāšanai.

Mani lādēja ar ļaunākajiem vārdiem.

Teica, ka es nepastrādāšu vairs, jo «nopūs rokas». Vārdu sakot, uzvedība bija pilnīgi neiedomājama cilvēkam tādā amatā.

Priekšniece aizskāra arī citus darba kolēģus. Biju lieciniece, kā piemet klāt gaļas gabalus un citus gaļas izstrādājumus, lai nenāktos strādniekiem maksāt prēmijas.

Esmu redzējusi, ka citas sievietes - kolēģes no šāda pazemojuma pat raud, jo to nespēj izturēt morāli.

Arī es pati esmu bijusi novesta līdz asarām.

Centos, strādāju kā zirgs - nebiju nemaz izlasījusi, cik liels daudzums pēc līguma man vispār jātīra - cik ramas. Anna lika tīrīt 120 ramas. Izlasot darba līgumu, pamanīju, ka man dienā maksimāli būtu jāmazgā tikai 50 ramas. Un darba apjoms ar katru dienu tikai auga.

Trīs cilvēku darbs vienam

Starp citu.. To, ko darīju es, pēc manas aiziešanas no darba (kas ir priekšnieces nopelns) darīja trīs cilvēki, nevis viens - jo viens cilvēks ar tādu darba apjomu nemaz fiziski nespēj tikt galā.

Uzzināju, ka pirms manas atnākšanas šajā amatā bija nomainījušies 10 strādnieki - laikam arī viņi šāda veida pazemojumus nespēja izturēt.

Man ir ļoti žēl, ka nācās pazaudēt darbu, jo naudiņa lielai ģimenei ir vajadzīga. Priekšnieces netaisnīgo kompromatu dēļ man aizejot pat neizmaksāja visu, kas pienācās,» raksta sieviete.

TVNET atgādina, ka gadījumos, kad darbiniekiem šķiet, ka aizskartas viņu tiesības, viņiem ir iespēja vērsties Valsts darba inspekcijā. Iesniegumi iespējami arī anonīmā formā, un inspekcijas darbinieki pēc Jūsu lūgumu noteikti rūpētos arī par Jūsu privātumu. Ar Valsts darba inspekciju var kontaktēties pa konsultatīvajiem tālruņiem: 67 186 522 un 67 186 523 vai arī rakstot uz vdi@vdi.gov.lv.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu