Darba sludinājums krievu valodā samulsina lasītāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ss.lv

Vai darba sludinājumu drīkst publicēt krievu valodā? Saņemot šo lasītājas jautājumu, noskaidrojām, ka paziņojumos vai citos ziņojumos ietvertā informācija, ja tā skar likumīgas sabiedriskās intereses un paredzēta sabiedrības informēšanai sabiedrībai pieejamās vietās, sniedzama valsts valodā. Ir gan gadījumi, kad līdztekus valsts valodai pieļaujama svešvalodu lietošana.

Portāla TVNET lasītāja rakstīja: «Gribētu zināt, vai tas ir normāli, ka tiek ievietots darba sludinājums krievu valodā, lai gan valsts valoda ir LATVIEŠU.

Vai tas ir likumīgi? Kādēļ šīs tautības pārstāvji nevar beidzot sākt saprast, kurā valstī viņi dzīvo?»

Foto: ss.lv

Bet Valsts valodas centra Valodas kontroles Rīgas reģiona nodaļas vadītājs Viesturs Razumovskis TVNET skaidroja, ka Valsts valodas likuma 21.panta ceturtā daļa nosaka, ka paziņojumos vai citos ziņojumos ietvertā informācija, ja tā skar likumīgas sabiedriskās intereses un paredzēta sabiedrības informēšanai sabiedrībai pieejamās vietās, sniedzama valsts valodā.

Ministru kabineta noteikumi par valodu lietošanu informācijā paredz gadījumus, kad sniegtajā informācijā līdztekus valsts valodai pieļaujama svešvalodu lietošana.

Izvērtējot faktiskos apstākļus, darba sludinājums bija publicēts tikai svešvalodā.

Līdz ar to ir uzskatāms, ka nav ievērota Valsts valodas likuma 21. panta ceturtā daļa.

Valsts valodas centrs sazinājās ar SIA «Carolina Gold», kas ievietojusi reklāmas paziņojumu internetā.

Uzņēmuma pārstāve informējusi, ka sludinājums nekavējoties tiks dzēsts.

Nākamreiz apskatot mājas lapu, tika konstatēts, ka sludinājums no vietnes ir izņemts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu