Ar cilvēku palīdzību pēc ugunsgrēka tēlniece tikusi pie jaunām mājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Šā gada sākumā TVNET publicējām informāciju par ugunsgrēku, kas nopostīja tēlnieces Ēvī Upenieces māju. Pēc publicētā raksta saņēmām ļoti lielu cilvēku atbalstu, un pēc Ziedot.LV palīdzības konta publicēšanas mums iecerētais patiesi izdevās.

Organizējām talkas, piesaistījām apkārtējos kaimiņus un neatteicām nevienam, kurš piedāvāja palīdzēt.

Saņemtā atsaucība bija nenovērtējami sirsnīga un patiesi stipra.

Vēlējos tagad vēlreiz ar TVNET starpniecību un īsu publikāciju pateikties visiem TVNET lasītājiem, kuri atbalstīja tēlnieci šajā grūtajā brīdī, un darīt viņiem zināmu, ka Ēvī Upeniece šobrīd jau dzīvo jaunajā mājoklī un no sirds vēlas visiem vēlreiz pateikties.

Viņa ir ļoti laimīga un joprojām aizkustināta par saņemto uzmanību. Kaimiņu atbalstīts, ticis pie jaunas būdas arī viņas uzticīgais draugs - suns Lords.

Augustā savu 89. dzimšanas dienu Ēvī jau varēja sagaidīt zem sava jumta.

Atbilstoši saziedotajiem līdzekļiem palīdzēt atsaucās Lietuvas uzņēmums «RYTERNA modul» un uzbūvēja konteinera tipa mājokli. Nedaudz piepūles, un ar speciālu transportu mājoklis no Lietuvas tika uz savas zemītes. Tas pilnībā aprīkots ar komunikācijām, atlika tikai pieslēgties un nodrošināties ar dažām mēbelēm.

Vienīgās grūtības, kas moka mākslinieces sirdi, ir par telpu atrašanu jau 15. augustā plānotajai izstādei. Bija plānots, ka tā notiks Rīgas Mākslas telpā, taču šobrīd tā tiek nekonstruēta un, iespējams, pēc tam vairs nekalpos mākslas mērķiem. Ja kādam ir piedāvājums izstādes rīkošanas vietai, Upenieces kundze ļoti priecātos.

Andris Dravnieks

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu