Palīgā! Kā lai tieku ārā no mājām?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāda Pļaviņu iedzīvotāja atsūtīja TVNET dusmīgu vēstuli, kurā kritizē atbildīgo amatpersonu pienākumu nepildīšanu un vienaldzību plūdu gadījumā. Savukārt novada domes izpilddirektors apgalvoja, ka lasītājas atspoguļotā situācija nav pārāk tuva īstenībai. Arī SIA Pļaviņu Komunālie pakalpojumi vadība uzskata, ka reaģēts nekavējoties atbilstoši situācijai.

TVNET lasītāja rakstīja: "Nedēļas nogales rīts daudziem pļaviņiešiem ir nepatīkams, jo atbildīgo dienestu un augstāk stāvošo personu pienākumu nepildīšanai un vienaldzībai ir rezultāts!

Neskatoties uz to, ka šāda situācija atkārtojas jau vairākas reizes, 3.janvāra rītā cilvēki nespēj iziet no savas mājas. Protams, tie, kam ir gumijas zābaki, varētu tos uzvilkt. Kas tad tur dīvains? Janvāra sākumā brist nevis pa sniega kupenām, bet gan pa ūdeni.

Sarūgtināti ir tie mājas iedzīvotāji, kam zābaki pagrabā, jo, ak vai, arī tas pilns ar ūdeni.

VISS IR ŪDENĪ!!!

Kā tikt pie auto? Kā māmiņām ar bērnu ratiem tikt ārpus mājas? Kas atlīdzinās par pagrabā sabojāto mantu?

Pļaviņu Komunālie pakalpojumi vasarā nekādā veidā nereaģēja, kad viss bija applūdis! Un ko tad tagad ziemā izdarīsi? Kad tiks risinātas problēmas? Kad kaut kas tiks darīts? Par ko mēs maksājam?"

Kāpēc atbildīgās personas sāk reaģēt tikai tad, kad ir pavisam kritisks stāvoklis, nevis tad, kad varēja to novērst?

Savukārt Pļaviņu novada domes izpilddirektors Aivars Bardovskis, iepazinies ar lasītājas sniegto informāciju, TVNET norādīja, ka tajā atspoguļotā situācija nav pārāk tuva īstenībai.

"Diemžēl visas šīs mājas, lietus kanalizācijas kolektori un novadgrāvji atrodas uz privātās zemes un šo māju iedzīvotāji nekustamā īpašuma nodokli par zemi maksā zemes īpašniekam, un pašvaldībai ieguldīt līdzekļus privātā īpašumā nav pieļaujams.

Viņš informēja, ka pirmdien, 5.janvārī, Pļaviņu novada domē tika sasaukta ārkārtas sanāksme par paaugstināto ūdens līmeni Rīgas ielā 25a, 27a, 29a.

Tika uzdots Pļaviņu komunālajiem pakalpojumiem kā dzīvojamo māju apsaimniekotājiem nekavējoties novērst radušos situāciju.

Sarežģījumi šajā rajonā radušies vairāku iemeslu dēļ: lietus ūdeņu grāvji un kolektori atrodas vairāku privāto īpašnieku zemē, kā arī nav pieejamas pagājušā gadsimta 60.-70. gados izbūvētās lietus kanalizācijas kolektora shēmas. Dome pievērsīs pastiprinātu uzmanību situācijas uzlabošanai.

6.janvārī Pļaviņu Komunālo pakalpojumu vadība ziņoja, ka cēlonis ir atrasts un avārijas situācija novērsta.

Pļaviņu Komunālo pakalpojumu valdes locekle Ņina Maškova TVNET apgalvoja, ka lasītājas viedoklis par notikušo situāciju ir vienas personas subjektīvs viedoklis, kurš ir izteikts, redzot notikumu, bet konkrēti nezinot notikuma apstākļus.

"Apstākļi ir šādi: 2014.gada rudenī stipro lietavu laikā naktī lietus kanalizācijas kolektors, kurš atrodas uz privātīpašnieka zemes un kurš bija aizsērējis, nespēja uzņemt lielo ūdens plūsmu, kura nāca no dzelzceļa puses, un šī ūdens plūsma mainīja virzienu uz daudzdzīvokļu māju pusi Rīgas ielā, kā rezultātā applūda vairāku māju pagalmi. Pļaviņu Komunālie pakalpojumi operatīvi atrada aizsērējuma vietu, to iztīrīja un novirzīja ūdens plūsmu iepriekšējā virzienā. Lietus kanalizācijas kolektors, kurš bija aizsērējis, neatrodas Pļaviņu Komunālo pakalpojumu pārziņā, tādēļ aizsērējuma vietu atrast bija sarežģīti.

3. janvārī situācija bija līdzīga, tikai plūstošā ūdens daudzumu palielināja lietus līšana un sniega kušana vienlaicīgi, kā arī nevarēja atrast aizsērējuma vietu lietus kanalizācijas kolektorā, kurš atrodas uz privātīpašnieka zemes. Pļaviņu Komunālie pakalpojumi prioritāri veica ūdens atsūknēšanu vienlaicīgi vairākās mājās, lai nepieļautu daudzdzīvokļu māju pagrabstāvu pilnīgu applūšanu un lai dzīvokļi nepaliktu bez siltuma, jo pagrabstāvos atrodas siltummezgli.

Uzņēmuma darbinieki pie situācijas novēršanas strādāja nepārtraukti visu diennakti.

Pēc tam, kad beidzās plūdu apdraudējums, Pļaviņu novada domes uzdevumā Pļaviņu Komunālie pakalpojumi 6.janvārī atrada plūdu cēloni – proti, tas bija bebru izveidots aizsprostojums lietus kanalizācijas kolektorā, kurš atrodas uz privātīpašnieka zemes. Šo aizsprostojumu atrast bija apgrūtinoši, jo kolektors atrodas ierakts zemē un aizsprostojums bija izveidots vairāku simtu metru attālumā no kolektora izejas (nācās atrakt kolektoru vairākās vietās, vienā no tām izgriezt atveri, lai caur to izjauktu bebru izveidotu aizsprostojumu no zariem).

Komentārs par to, «kāpēc atbildīgās personas sāk reaģēt tikai tad, kad ir pavisam kritisks stāvoklis, nevis tad, kad varēja to novērst?» ir pilnīgi nevietā, jo Pļaviņu Komunālie pakalpojumi abos gadījumos reaģēja nekavējoties atbilstoši situācijai, kuru iepriekš neviens nevarēja paredzēt."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu