Ko darīt tiem, kam nav 50 eiro dienā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vai veseliem ir jābūt tikai tiem cilvēkiem, kuri spēj samaksāt slimnīcai 50 eiro dienā? Šis jautājums kļuvis aktuāls TVNET lasītājai Silvijai, kura pēc gara darba mūža vēlas izmantot valsts apmaksātu rehabilitāciju. Savukārt stacionāra Biķernieki Rehabilitācijas nodaļas vadītājs apgalvoja, ka pacienti pakalpojumus saņem tāpat kā līdz šim.

TVNET lasītāja Silvija rakstīja: "Pirms dažiem gadiem uzlaboju veselību Biķernieku slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā. Tur bija ļoti jauks ārstu, māsiņu un pārējo darbinieku kolektīvs.

Esmu nostrādājusi garus darba gadus, esmu pensijā, bet reizēm ir ļoti vajadzīga mediķu palīdzība, sirds met kūleņus, spiediens kā sienāzis lēkā, muguras diski sagriezušies.

Bet pēc 10 dienu būšanas slimnīcā iznācu spēka un apņēmības pilna!

Kad pirms trīs gadiem biju slimnīcā, daktere teica, ka viņus grib likvidēt. Kā tā? Vai mēs, kas esam veselību atdevuši, kas nostrādājuši, vairs veselību uzlabot nedrīkstam? Dakterīte vien noteica: «Ne mums dota izvēle!»

Pagājuši trīs gadi. Šajā laikā pie dakteriem staigāts maz, vien kāda zālīte izrakstīta un paša spēkiem darīts, lai sāpes mazinātu, bet, kad no gultas laukā netieku, kad sāpes tā pārņem, ka bez asarām nespēju soli paspert, zvanu savai dakterītei. Daktere man saka, ka tagad ilgi būs jāgaida, jo puse nodaļas ir pārveidota par maksas - jāmaksā 50 eiro dienā!

Maksas nodaļā vietas ir vienmēr, bet valsts dotētā pusē par 10 eiro diemžēl vietu ir maz un jāgaida ilgi. Kā to saprast?

Vai tiem, kam 50 eiro dienā samaksāt ir iespējams, ir jābūt veseliem, bet pārējie valstij esam nevajadzīgi?

Un tiem, kam tāda nauda ir, nebūt nevajag to slimnīcu. Maksas palātās esot labi ja pāris kundzītes un kungi, būtībā palātiņas esot tukšas.

Es jau maksātu, ja pensija būtu liela, bet saņemu kā lielākā daļa pensionāru - zem 300 eiro par nostrādātiem 42 gadiem.

Man ir jautājums, vai mēs esam traucēklis, nevajadzīgs iedzīvotāju kontingents, ja mūsu maciņos nav tūkstoši? Un vai tas ir izdevīgi slimnīcai? Personāls jāalgo, bet slimnieku nav."

Es uzrakstu, bet zinu, ka ļoti daudzi sēž mājās un mokās sāpēs, un gaida... gaida.

Savukārt, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova, iepazinusies ar lasītājas rakstīto, TVNET uzsvēra, ka sievietes rakstītais neatbilst patiesībai un ir kaut kāds pārpratums.

Saskaņā ar stacionāra Biķernieki Rehabilitācijas nodaļas vadītāja Ata Tupiņa teikto,

nodaļas darba kārtībā nekas nav mainījies no tās izveides brīža un pacienti pakalpojumus saņem kā līdz šim.

Nav skaidrs, kā ir radies apgalvojums: «Tagad ilgi būs jāgaida, jo puse nodaļas ir pārveidota par maksas - jāmaksā 50 eiro dienā!»

Biķernieku Rehabilitācijas nodaļa apkalpo gan stacionāra pacientus, gan ambulatoros - pakalpojumi ar ģimenes ārsta nosūtījumu, samaksājot vien pacienta iemaksas, rindas kārtībā ir pieejami vienas - divu nedēļu laikā.

Ir procedūras, kas ambulatorajiem pacientiem pieejamas jau nākamajā dienā.

Tupiņš vēlreiz uzsvēris, ka nekas Rehabilitācijas nodaļas darba organizācijā nav mainījies un, lai pieteiktos nodarbībām vai procedūrām, ir jāzvana uz reģistratūru (+371) 67000610.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu