Pēc daudziem gadiem darba saņēmu drausmīgu dzīvokli...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Ar portālu TVNET sazinājās kāda bezizejā nonākusi skolotāja no Dobeles. Sieviete nav apmierināta, ka pēc daudzu gadu darba novada skolās viņai ierādīts briesmīgā stāvoklī esošs dienesta dzīvoklis. Savukārt pašvaldībā norādīja, ka sieviete ilgstoši nav pildījusi iepriekšējās saistības, iekrājusi ļoti lielu parādu un nav veikusi darbības parāda ātrākai atmaksai. Dobeles novada pašvaldībā neatbalsta, ka viņai piešķirtu labiekārtotu dzīvokli Dobeles pilsētā, bet ģimenei piedāvāts dzīvoklis Annenieku pagastā.

TVNET lasītāja, skolotāja Dobelē rakstīja: «Šādus dzīvokļus piedāvā skolotājiem, policistiem Dobelē.

Esam nonākuši bezizejas situācijā. Sākoties krīzei 2008.gadā, iekrājās parāds par dzīvokli. Banka divas reizes dzīvokli lika izsolē, kurā neviens dzīvokli neiegādājās.

Bijām izgājuši no dzīvokļa trīs gadus, parādi sakrājās uz mana kakla. Namsaimnieks uzlika neadekvātus līgumsodus, kurus nu jau vairs nav iespējams samaksāt.

Tagad namsaimnieks grib dzīvokli pārdot izsolē, lai atgūtu savus parādus, nekādu vienošanos ar mums neslēdz. Gājām uz domi lūgt palīdzību dzīvokļa jautājumā. Esmu skolotāja, vīrs - metinātājs, bet pagaidām bez darba.

Dobeles novada skolās esmu nostrādājusi no 1991.gada.

Šis ierādītais dzīvoklis ir alga par nostrādātajiem gadiem skolā.

Atbilde ir viena - dzīvokļu Dobelē nav. Risinājums? Jāiet dzīvot zem tilta. Īrēt nevaram atļauties, jo maksa Dobelē ir nenormāla. Ko darīt?»

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Dobeles novada domes priekšsēdētāja vietnieks, Dzīvokļu komisijas priekšsēdētājs Guntis Safranovičs, iepazinies ar lasītājas rakstīto, TVNET skaidroja, ka 2014.gada 22.decembrī Dzīvokļu komisijas sēdē izskatīts Annenieku pamatskolas direktora un Annenieku pamatskolas vispārējās pamatizglītības skolotājas iesniegts lūgums par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā, t.i., par trīsistabu dzīvokļa izīrēšanu viņai Dobelē, Dobeles novadā.

2013.gada 12.jūlijā skolotāja, kuras ģimenē ir 5 cilvēki, deklarējusi dzīvesvietu savā dzīvokļa īpašumā Krasta ielā, Dobelē, Dobeles novadā. Minētajā dzīvoklī kopā ar skolotāju dzīvesvietu deklarējuši viņas laulātais, divi pilngadīgi dēli un nepilngadīga meita. A/S Swedbanka viņas dzīvokļa īpašumu atsavina izsolē, skolotāja šobrīd saviem spēkiem nespēj atrisināt dzīvokļa jautājumu, un nepilngadīgā bērna interesēs viņai nepieciešama palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā. Dokumenti par dzīvokļa atsavināšanu un viņas statusiem netika iesniegti.

Dobeles novada pašvaldības dzīvojamā fonda Dobelē apsaimniekotājs SIA «Dobeles namsaimnieks» informēja, ka minētais dzīvokļa īpašums Krasta ielā, Dobelē, šobrīd vēl atrodas skolotājas īpašumā, viņa līdz 2014.gada 16.decembrim nav samaksājusi 14 012,10 eiro apsaimniekošanas un sabiedrisko pakalpojumu parādu. Ar skolotāju ir slēgtas vairākas vienošanās par šā parāda pakāpenisku samaksu. Vienošanās netika pildītas. Daļa parāda nodota piedziņai zvērinātam tiesu izpildītājam, tiek piedzītas nelielas summas.

«Dobeles namsaimnieka» rīcībā nav informācijas par izlikšanas procesu no minētā dzīvokļa īpašuma.

Parādniece ilgstoši nav pildījusi savas saistības, iekrājusi ļoti lielu parādu, nav veikusi darbības parāda ātrākai samaksai, tāpēc «Dobeles namsaimnieks» neatbalsta labiekārtota dzīvokļa piešķiršanu Dobeles pilsētā.

Dzīvokļu komisija secina, ka saskaņā ar normatīviem aktiem un saistošajiem noteikumiem skolotājas prasījumam par dzīvokļa piešķiršanu Dobeles pilsētā nav pamata. Ņemot vērā radušos situāciju un darba devēja lūgumu par dzīvojamās telpas izīrēšanu Annenieku pamatskolas vispārējās pamatizglītības skolotājai uz darba attiecību laiku, dzīvoklis viņai varētu tikt piedāvāts darba vietas administratīvajā teritorijā Annenieku pagastā, Dobeles novadā.

Saskaņā ar Dobeles novada domes noteikumiem, ja dzīvojamās telpas nav nepieciešamas palīdzības sniegšanai, tad tās var tikt izīrētas kā dienesta dzīvojamā telpa pašvaldības un valsts iestāžu darbiniekiem, kuri nepieciešami valsts vai pašvaldību funkciju veikšanai, darbiniekiem ar nepieciešamajām specifiskajām zināšanām vai izglītību, kā arī darbiniekiem uz darba komandējuma laiku kādā noteiktajā tautsaimniecības nozarē, ja saņemts uzņēmuma apliecinājums par nepieciešamību tās darbinieku nodrošināt ar dzīvojamo telpu.

Dzīvokļu komisija nolēma REĢISTRĒT Annenieku pamatskolas vispārējās pamatizglītības skolotāju, kuras ģimenē ir pieci cilvēki, palīdzības reģistrā par dzīvojamās telpas izīrēšanu, ne ilgāku par darba attiecību laiku, viņas darba vietas administratīvajā teritorijā Annenieku pagastā, Dobeles novadā.

Šobrīd pašvaldības rīcībā ir četri tukši dzīvokļi Dobeles novada Annenieku pagastā, kuri ģimenei tika piedāvāti apskatei. Ja ģimene piekristu kādu no dzīvokļiem īrēt, par to tiktu lemts atsevišķi.

Piekrītu, ka tukšie dzīvokļi ir sliktā stāvoklī, taču, ja ģimenē ir trīs pieauguši vīrieši, tad varētu arī dzīvokli izremontēt.

Ņemot vērā bēdīgo pieredzi ar iekrātajiem parādiem, nav pārliecības, ka skolotājas ģimene spētu norēķināties par apsaimniekošanas un sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, ja tiktu piešķirts labiekārtots trīsistabu dzīvoklis pilsētā.

Nav skaidrs, kāpēc rakstā minēti arī policisti, jo pēdējo gadu laikā neviens policists nav vērsies pašvaldībā ar iesniegumu par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, pašvaldības darbinieks norādīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu