Rīgas satiksmes kontrolieri pārvietojas kopā ar apsardzi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas sabiedriskā transporta biļešu tarifu palielinājums bijis viens no iemesliem, lai biļešu kontrolieru darbam piesaistītu apsargus un pašvaldības policistus, tā portālam TVNET apstiprināja uzņēmumā «Rīgas satiksme» (RS).

Vairāki TVNET lasītāji ziņoja, ka šonedēļ RS kontrolieri pārvietojoties kopā ar Koblenz apsargiem.

Savukārt RS preses sekretārs Viktors Zaķis TVNET skaidroja, ka jau kādu laiku RS ir aktualizējusi jautājumu par drošību sabiedriskajā transportā, kur tiek uzsvērta arī policijas vai apsardzes nozīme gadījumos, kad sabiedriskajā transportā ir kāda persona, kas apdraud citu drošību (tajā skaitā arī uzņēmuma darbinieku drošību) vai rada diskomfortu.

Lai pastiprinātu šo drošības faktoru, jau iepriekš noslēgtā līguma ietvaros

Rīgas satiksme pastiprināti sadarbojas ar apsardzes firmu un pašvaldības policiju, lai izvairītos no nepatīkamiem incidentiem un pasažieriem nodrošinātu kvalitatīvāku pakalpojumu.

Biļetes cenu šī sadarbība neietekmēs, gluži otrādi – tā samazinās ne tikai vandalisma skaitu, kas uzņēmumam rada kaitējumu, bet arī samazinās bezbiļetnieku skaitu.

Biļešu cenu sadārdzinājums - viens no iemesliem

RS pārstāvis sacīja, ka 1.februārī īstenotais biļešu cenu sadārdzinājums bija viens no aspektiem, kāpēc RS kontrolieri tagad pārvietojas kopā ar Koblenz apsargu vai pašvaldības policistu.

Biļešu cenu sadārdzinājums bija būtisks moments, lai pastiprinātu drošību, bet tas noteikti nebija vienīgais. Jau iepriekš uzņēmumā domāja par drošību, jo uzņēmums regulāri saņēma sūdzības par bezpajumtniekiem un huligāniem sabiedriskajā transportā.

Pēc jaunās kārtības katriem diviem kontrolieriem līdzi dodas viens apsargs vai policists.

Patlaban nav zināms, vai šāda kārtība saglabāsies ilgi. Tas lielā mērā atkarīgs no cilvēku reakcijas un uzņēmuma rādītājiem.

Plānots, ka vismaz mēnesi šāda kārtība saglabāsies.

RS darbinieki neesot izjutuši lielāku pasažieru agresiju līdz ar biļešu cenu palielinājumu, Zaķis teica, piebilstot, ka lielāko sašutumu izrāda tie cilvēki, kuri vēlas braukt bez biļetes. «No tiem, kas maksā par braucienu, neesam dzirdējuši sašutumu.»

Šajā laikā gan bijuši atsevišķi gadījumi, kad pasažieri mēģinājuši paust savu agresiju pret kontrolieriem, taču, ieraugot apsargus vai policistus, situācija atrisināta mierīgā veidā.

Kopumā RS ir aptuveni 60 kontrolieru brigāžu.

Palielina tarifus

TVNET jau ziņoja, ka 1.februārī spēkā stājies paaugstinātais Rīgas sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifs - 1,15 eiro.

Tarifu palielināšana izraisījusi cilvēku neapmierinātību. Izveidota arī speciāla mobilā lietotne «zakiem.lv», kas paredzēta, «lai aplūkotu un dalītos ar Rīgas satiksmes kontrolieru atrašanās vietām».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu