Esmu iesprostota savā lauku viensētā, un man ir liegtas visas cilvēcīgās vajadzības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ko darīt Dobeles novada iedzīvotājai, uz kuras māju ved ļoti slikts ceļš? Sieviete norāda, ka tādēļ viņa jūtas iesprostota savā lauku viensētā, un viņai ir liegtas visas cilvēcīgās vajadzības. Savukārt pašvaldībā norāda, ka finanšu trūkuma dēļ tuvākajā laikā nav paredzēta iebraukātā ceļa sakārtošana.

TVNET lasītāja Ilze rakstīja: «2014.gada februārī es iegādājos lauku viensētu īpašumā ļoti skaistā vietā - Krimūnu pagasta «Daugavas».

Līdz mūsu mājām stiepjas aptuveni 1,5 km garš ceļš pāri laukam. Krimūnu pagasta pārvaldes priekšsēdētāja A.Riekstiņa mūs veda maldināšanā par ceļa servitūtu, bet izrādās, ka ceļš no laika gala ir pašvaldības C klases ceļš, ko mums apstiprināja gan Valsts zemes dienestā, gan Dobeles pašvaldībā.

Arī šobrīd viņa mums saka, ka ceļš ir daļējs servitūts un mums ceļš ir jātaisa pašiem. Bet es uzzināju, ka tādu daļēju servitūtu nemaz nav, ka ceļš ir tikai un vienīgi pašvaldības īpašums.

Ceļš gadiem ilgi nav taisīts, un uz maniem lūgumiem, ka netieku pie sava īpašuma, atbilde ir noraidoša.

No maija lūdzos, lai ceļu vismaz izlīdzina, jo SIA AGRA ar lauku tehniku ceļu ir izdangājusi, vietām ceļš pat ir uzarts.

Uz maniem lūgumiem, ka šļūdoņa laikā jāliek zīme par smagās tehnikas braukšanas ierobežošanu, arī ir noraidoša atbilde. Novembrī pašvaldība kopā ar SIA AGRA uz ceļa sabēra būvgružus kopā ar laukakmeņiem, ceļu padarot vēl kritiskākā stāvoklī.

Esmu rakstījusi Vides attīstības un reģionālās attīstības ministrijai, Dobeles domei, bet atbilde ir šāda: ceļš ir daļējs servitūts un neviens to nedz taisīs, nedz uzturēs kārtībā.

Patlaban esmu iesprostota savā lauku viensētā un man ir liegtas visas cilvēcīgās vajadzības.

Pie manis atsakās braukt atkritumu savācēji, ātrā palīdzība, pasts, es nevaru iegādāties malku.

Man ir jālikvidē dzīvnieki, jo arī viņiem pārtiku atvest es nevaru. Lūdzu, palīdziet man, es vairs nezinu, pie kā vērsties, man nav tādu finanšu, lai taisītu pašvaldības ceļu, kuru nepārtraukti dangās smagā tehnika.

Jau pirmsākumos meliorācijas grāvji ir izrakti nepareizi, tiem bija jābūt paralēli ceļam, bet šobrīd ceļš pats kalpo kā meliorācijas grāvis laukam. Es šobrīd to uztveru kā cilvēku izindēšanu no Latvijas, telefona sarunā priekšsēdētāja man pateica: «Nevajadzēja tur līst!» Domāju, ka ar šiem vārdiem viss ir pateikts.»

Savukārt Dobeles novada pašvaldības izpilddirektors Agris Vilks, iepazinies ar lasītājas iesūtīto vēstuli, TVNET skaidroja, ka pašvaldībai piederošā ceļu zemes nodalījuma josla Bērziņi – Lācīši – Daugavas - Saulgoži Krimūnu pagastā, Dobeles novadā, kas kalpo kā pievadceļš mājai «Daugavas», ir bez seguma, nav aprīkota ar nepieciešamajām ceļu inženierbūvēm, tādējādi kā ceļš nav klasificējama.

Šādam laika gaitā brīvi iebrauktam ceļam remonta darbi nav iespējami, jo nav būves elementu, ko atjaunot (nav pat grants seguma).

Pašvaldības pārstāvis vērsa uzmanību uz to, ka šis ceļš reāli kalpo vienam īpašumam - «Daugavas», Krimūnu pagastā, Dobeles novadā, un sezonāli to izmanto SIA Dobele Agra S.I.A lauku apstrādes tehnikas vajadzībām. Pēc būtības tas uzskatāms par ceļa servitūtu. Turklāt, iegādājoties īpašumu, pircēja redzēja, ka uz to ved ceļš bez seguma.

Pašvaldības attīstības plānos plānošanas periodam no 2014. līdz 2020. gadam nav paredzēta minētā ceļa izbūve un seguma uzklāšana, jo pašvaldībai nav finanšu resursu, lai ceļiem bez seguma uz katru atsevišķu lauku īpašumu uzklātu jebkāda veida segumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu