Bērniem esot parādījušās savdabīgas pieskatītājas - sētnieces

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/mats_eriksson

Vai ir pieļaujami, ja bērnudārzā saslimušās audzinātājas un auklītes aizstāj sētnieces? Par to satraukusies kāda TVNET lasītāja, kura ziņo, ka tas notiekot Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādē. Savukārt bērnudārza pārstāve Rīgas domē atzinusi, ka pēdējā laikā daudz darbinieku slimo, taču skaidrojusi, ka sētniecei nekad nav uzticēts pieskatīt bērnus.

TVNET lasītāja Ilona rakstīja: «Ir sasāpējis tāds jautājums - vai Rīgas pašvaldības bērnudārzos ir pieņemami, ka slimas aukles vai arī slimas audzinātājas aizstāj sētnieces?

Tas mūsu Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādē gan notiek. Zvanot uz bērnudārzu, man telefoniski atbild: «Nav jau kas strādā!»

Vai mēs, vecāki, varam būt droši par savu atvasi, aizvedot uz bērnudārzu? Vai sētniecei ir sanitārā grāmatiņa? Tad mēs brīnāmies, kāpēc mūsu bērni slimo...»

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde TVNET skaidroja, ka departaments ir informēts par situāciju bērnudārzā, jo tika saņemta arī vēstule (iespējams tā bija no bērna vecākiem, norādīts tikai vārds un uzvārds), līdz ar to sazinājās ar konkrēto iestādi, lai noskaidrotu konkrētos apstākļus.

Pirmsskolas iestāde skaidro, ka jau otro mēnesi ļoti daudzi darbinieki slimo.

Ir grupa, kur nesen bija slimas abas skolotājas un skolotāja palīdze, ir grupa, kur ir slima gan viena skolotāja, gan auklīte.

Darbs šajā grupā tiek organizēts tā, ka bērni no rīta un vakarā atrodas citās grupās, bet pa dienu atrodas savā grupā. Pedagogu slimības laikā pieaicinātas arī skolotājas no citas iestādes.

Pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece paskaidro, ka iestādē nekad sētniecei nav uzticēts pieskatīt bērnus,

jo viņas darba pienākumi ir citi un viņa juridiski nevar uzņemties atbildību par bērniem.

Vienlaikus Vilde pieminēja, ka ikvienam, arī iestādes tehniskajam personālam ir sanitārās grāmatiņas, jo iestādē var strādāt tikai cilvēki, kas veikuši obligātās veselības pārbaudes.

Lai nodrošinātu iestādē normālu pedagoģisko procesu, kurā tiktu organizētas gan rotaļnodarbības, gan tiktu sniegts profesionāls pirmsskolas pakalpojums, bērni netiek uzticēti pieskatīšanai ne sētniecei, ne apkopējai, ne pavārei -

ar bērniem iestādes darba laikā no pulksten 7-19 strādā pedagogi un pedagogu palīgi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu