Bezkauņas gājēji, kuri laikam uz savām bērēm steidzas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēdējā laikā ļoti aktuāla tēma ir notriektie gājēji. Esmu autovadītāja ar vairāku gadu braukšanas stāžu. Braucu katru dienu, un aizvien biežāk pārsteidz, kā arī sadusmo gājēji-pašnāvnieki (atvainojos, bet citādi viņus nenosauksi).

Ir izveidojušās situācijas, kad gājēji ir kļuvuši jau tik nekaunīgi, ka šķērso ielu pie sarkanās gaismas, nepagriežot pat galvu uz tuvojošās automašīnas pusi. Turklāt dara to tādā tempā, it kā viņiem būtu kustību atļaujošais signāls. Protams, autovadītāji apstājas un palaiž, jo kurš gan vēlas sev nepatikšanas un izskaidrošanos policijā.

Brīvi iet pa brauktuvi, ietve esot slidena

Pirms kāda mēneša vedu savus bērnus uz poliklīniku. Braucu un ievēroju sievieti, kura gāja, atbalstoties uz spieķa, pa ielas braucamo daļu. Kad biju noparkojusi savu mašīnu, sieviete bija jau atnākusi līdz manim, un es viņai jautāju, vai tiešām viņai nepietiek ar divām ietvēm katrā pusē, lai droši varētu pārvietoties?

Atbildē saņēmu neapmierinātību un paskaidrojumu, ka ietves esot slidenas, un pretjautājumu - vai tad man esot grūti viņu apbraukt?

Principā grūti nav, bet tad priekš kam ir izdomāti CSN? Braucam, ejam, kā kuram ērtāk.

Interesanti, ja es ar savu automašīnu brauktu pa ietvi, aizbildinoties, ka ielas braucamā daļa ir slidena, vai viņu tas apmierinātu?

Vakardienas gadījums vispār ir ārpus saprāta robežām! Braucu pa ceļu, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. Jau laikus pamanīju, ka kāda sieviete mēģina neatļautā vietā šķērsot brauktuvi, un nojautu, ka, skrienot pāri, viņa nemaz neredz, vai pa malējo joslu kāds nebrauc.

Man izrādījās taisnība, jo tikai tad, kad nācās strauji bremzēt un izmantot skaņas signālu, tajā mirklī viņa palēca malā. Bet... vai tad tas lika viņai justies vainīgai? Nē!!!

Kad jautāju, kur viņa skrien, pretī dabūju roku plātīšanu un neapmierinātības pilnus izteikumus!

Es saprotu, ka varbūt kāds no šiem gājējiem baidās nokavēt savas bēres, bet ir daudz citu iespēju, kā savās «spēlītēs uz dzīvību un nāvi» neiesaistīt nevainīgus cilvēkus.

Varbūt katrā reizē, kad šādi gājēji nolemj skriet, lai viņi padomā, kāpēc citiem būtu jāriskē ar savām dzīvībām viņu pārgalvības dēļ. Kāpēc citiem, ja notiktu ceļu satiksmes negadījums, būtu jāsatraucas ierosinātās krimināllietas dēļ, kura noteikti tiktu ierosināta, ja būtu cietušie?

Un es noteikti esmu tikai par to, ka pēdējā laikā Ceļu policija soda gājējus par nepareizu ceļa šķērsošanu. Taču arī šajās situācijās ir vērojama gājēju bezkaunība! Kamēr vieniem tiek izrakstīti sodi, tikmēr jau nākamie droši turpina šķērsot brauktuvi, un tāda Ceļu policijas klātbūtne viņus nemaz nesatrauc!

Katrīna

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu