Taisnīgi? Valsts piespiež apgādāt sliņķi dēlu un tēvu dzērāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fllickr.com/s2ublack

90. gadi, kad ar izspiešanu nodarbojās reketieri, ir pagājuši, un tagad ar to nodarbojas valsts. Strādāju ārpus Latvijas, lai apgādātu ģimeni, kurā ir trīs bērni, un samaksātu komunālos maksājumus. Bet, tā kā nopelnu normālu algu, man ir jāmaksā arī par tēva uzturēšanos pansionātā 340 eiro mēnesī, jo viņam, visu mūžu dzerot, darba stāža nav un pensijas līdz ar to arī.

Jāmaksā arī pilngadīgajam dēlam, kas man ir no citām attiecībām. Viņš mācās vakarskolā un strādāt par 300-400 eiro mēnesī negrasās, jo bail zaudēt 100 eiro mēnesī, ko tiesa piespieda mani viņam maksāt, līdz viņš spēs apgādāt sevi pats, kā arī priekšrocības, ko sniedz maznodrošinātā statuss.

Vispār netiek ņemts vērā, ka, lai saņemtu algu, man ir lieli ceļa izdevumi, jāmaksā īre, TV, internets.

Šajā valstī netiek darīts nekas, lai motivētu sliņķus un ļaunprātīgus situācijas izmantotājus sākt strādāt un maksāt nodokļus. Tā vietā tiek izspiests pēdējais no tiem, kas strādā un pelna godīgi.

Šo iemeslu dēļ pagaidām neredzu citus variantus, kā aizbraukt ar visu ģimeni. Nezinu, kas valda šai valstī, bet ir acīm redzams, ka šim kādam ir izdevīgi, ka latvieši aizbrauc.

Ēriks

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu