Jelgavas pašvaldības policijā Lieldienas atzīmē ar cilvēku sodīšanu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«Ir plkst. 10.30 Lieldienu pirmajā dienā. Jelgavas Rimi (Katoļu ielā) stāvlaukums ar laika ierobežojumu līdz 2 h. Tuvākajā apkārtnē atrodas trīs dažādi dievnami, kuri ir pārpildīti, jo jelgavnieki katoļu un luterāņu baznīcās apmeklē Lieldienu dievkalpojumu, savukārt pareizticīgā baznīca ir pilna Pūpolsvētdienas svētku dēļ. Tāda, lūk, ir situācija, bet šis stāvlaukums ir vienīgais, kurā tik vēsā un drēgnā laikā draudžu locekļi var atstāt savus transportlīdzekļus tik nozīmīgos svētkos, un Jelgavas dome šo situāciju ļoti labi zina,» raksta TVNET lasītāja.

(Papildināts ar Jelgavas pašvaldības policijas komentāru.)

«Dievkalpojums, kuru apmeklēju vienā no baznīcām, ilgst noteikti vairāk par 2 h, un saprotams, ka laika ierobežojumā iekļauties nevar. Taču ticīgie cilvēki cer uz attiecīgo pašvaldības iestāžu sapratni un nepacietīgi gaida dievkalpojuma beigas, lai ātrāk atgrieztos pie saviem transportlīdzekļiem un izvairītos no soda kvītīm uz vējstikliem.

Tomēr daudzi nepaspēs, jo šo situāciju izmanto pašvaldības policijas ekipāža, lai medītu pārkāpējus.

Mans piecgadīgais bērns, ar kuru steidzāmies uz dievkalpojumu, prasa: «Kāpēc policija liek lapiņas uz mašīnu stikliem?» Atbildēt man nebija ko. Pie sevis nodomāju, ka notiekošajam ir trīs iemesli:

1) policisti nav pietiekami izglītoti un nesaprot, kāda apstākļa pēc stāvlaukums ir pārpildīts;

2) izprot situāciju, bet ignorē tiesību normu saprātīgas piemērošanas un samērīguma principus;

3) zibenīgi cenšas izmantot izdevību, lai jau mēneša sākumā izpildītu izrakstīto soda kvīšu grafiku.

Atliek vien cerēt, ka pēc 15 gadiem, kad bērns paaugsies, situācija mainīsies. Taču visbeidzot, priecīgas Lieldienas visiem! It sevišķi tiem, kurus pēc dievkalpojuma pārsteidza soda kvīts pie vējstikla,» raksta TVNET lasītāja Marcina.

Tomēr Jelgavas pašvaldības policijas pārstāve Sandra Reksce uzsvēra, ka «minētajā laikā un vietā nevienam transportlīdzeklim sods netika piemērots». Viņa skaidroja, ka pašvaldības policijas pārstāvji šajā vietā atradušies, jo bijuši izsaukti ieraksties tirdzniecības centra «Vivo» stāvlaukumā, kur bija izcēlies konflikts starp diviem autovadītājiem. «Izsaucēja otras automašīnas vējstiklā bija atstājusi zīmīti par to, ka automašīna novietota neievērojot stāvvietas robežas, tādējādi apgrūtinot iekāpšanu blakus esošajā automašīnā. Konflikts tika atrisināts uz vietas, veicot preventīvās pārrunas ar nevērīgo autovadītāju,» viņa skaidroja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu