Stūrgalvīga kaimiņa dēļ lepna Rīgas nama iemītniekiem jāmazgājas uz ielas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kādas Vecrīgas ēkas iedzīvotāji 20 dienas bija spiesti dzīvot bez ūdens, jo viena dzīvokļa īpašnieks neļāva «Rīgas namu pārvaldnieka» pārstāvjiem piekļūt dzīvoklī esošajai ūdensapgādes sistēmai, lai noskaidrotu un novērstu ūdens noplūdes cēloni. TVNET lasītāja Kristīne ir sašutusi, kāpēc situācijas atrisināšana nenotika ātrāk un iedzīvotājiem vajadzēja dzīvot nepiemērotos apstākļos.

Lasītāja Kristīne 19.maijā rakstīja: «Lūdzu, palīdziet tikt pie ūdens! Nezinām vairs, pie kā vērsties pēc palīdzības. Rīgā, Grēcinieku ielā 30, dzīvokļiem Nr. 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 kopš 2. maija ir atslēgts ūdens.

Atslēgts ir viss – nav ne aukstā, ne karstā.. Problēma ir tāda, ka 1. stāva antikvariatā «Zelta paradīze» tek iekšā ūdens (no griestiem laikam). Tāpēc vienkārši visiem ir atslēgts ūdens.

«Rīgas namu pārvaldnieks» saka, ka jāveic remontdarbi 2. dzīvoklī, kur viņi netiek iekšā, un durvis uzlauzt viņiem neesot tiesību.

Bet vai ir tiesības astoņus dzīvokļus turēt bez ūdens vairāk nekā divas nedēļas?

Nav iespējams ne drēbes izmazgāt, ne labierīcības izmantot, ne ēst pagatavot, ne nomazgāties, ne putekļus noslaucīt un grīdas izmazgāt.

Foto: TVNET lasītājs

11. maijā no «Rīgas namu pārvaldnieka» saņēmām piedāvājumu palaist vismaz auksto ūdeni pa siltā ūdens caurulēm (kā pagaidu risinājumu). Bet arī to neesam saņēmuši. Pēc divām nedēļām (15.05.) saņēmām «risinājumu», ka mums ir uzstādīts pie mājas aukstā ūdens krāns. Nosūtu attēlus un uzdodu jautājumu - kas mums ar šo ūdens krānu ir jādara? Kājas tur jāmazgā?

Krāns atrodas aptuveni 20 cm augstumā no ietves.

Tādā nišā, kur tikai kājas var iebāzt.

Vai mums jāiet lejā uz ielas aukstā ūdenī mazgāties? Kā bezpajumtniekiem Vecrīgā uz ielas, pretī Rīgas domei un prezidenta rezidencei, kur katru dienu ir intensīva cilvēku, tai skaitā ārvalstu tūristu, plūsma, rāpus uz ietves ar krūzītēm jāmēģina uzpildīt spaiņi, kuri pēc tam jānes uz 3., 4., 5. stāvu, lai varētu vismaz WC apliet?

Zem tā krāna pat adekvāta lieluma pudeli nevar palikt.

Nerunājot nemaz par to, ka situācija ir absurda. Ir 21.gs. Mēs esam izvēlējušies dzīvot pilsētas mājā ar ērtībām, nevis mājā ar daļējām ērtībām vai vispār bez ērtībām.

Foto: TVNET lasītājs

18.maijā «Rīgas namu pārvaldnieks» man sacīja, ka 19.maijā salabos. 2. dzīvokļa saimnieks saka, ka nevar ielaist dzīvoklī. Tas ir, nerunājot nemaz par to, ka viņš nevar ielaist jau kopš 2.maija!

19.maijā «Rīgas namu pārvaldnieks» sacīja precīzi to pašu – RĪT!

Jo šodien saimnieks nevar ielaist dzīvoklī. Ko darīt? Kā dzīvot? Telefonsarunā piedāvāju izsaukt policiju un tikt dzīvoklī ar policiju. Tas liekas smieklīgi. Policija neko nedarīs. Vienu reizi esot zvanījusi un mēģinājusi pierunāt 2. dzīvokļa saimnieku ielaist. Ko nozīmē vienu reizi? Kāpēc vienu reizi? Mēs, astoņi dzīvokļi, jau gandrīz mēnesi bez ūdens dzīvojam. Uz jautājumu – un kas būs rīt, ja viņš rīt atkal pateiks, ka šodien nevar ielaist, lai nāk rīt, «Rīgas namu pārvaldnieka» pārstāvis atbildēja: «Nu, ja rīt nē, tad točna policiju sauksim.» Kāpēc tieši rīt «točna policiju sauksim», kāpēc ne vakar, aizvakar, 3. maijā?

Kurš var palīdzēt šajā situācijā?

Kurš var kompensēt morālos zaudējumus, neērtības, pazemojumu, uz ielas vācot ūdeni pudelēs Vecrīgas centrā, staigājot netīriem matiem, netīrām drēbēm pa pilsētu, dzīvojot netīrā vidē, jo māju uzkopt arī nav iespējams?

Nav iespējams strādāt un naudu pelnīt, jo jādomā par ūdeni, netīrību un nožēlojamo stāvokli 21.gs.

Plus jādomā, ko darīt – prezidentūras laikā aiziet pie Nacionālās bibliotēkas ar plakātiem vai ko īsti darīt?»

Namu pārvaldnieks netiek risināt situāciju

Savukārt SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» Komunikācijas nodaļas projektu vadītāja Santa Vaļuma TVNET skaidroja, ka jau no 2.maija SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» vairākkārt ir vērsies pie dzīvokļa īpašnieka ar aicinājumu nodrošināt piekļuvi dzīvoklī esošajai ūdensapgādes sistēmai, lai noskaidrotu un novērstu ūdens noplūdes cēloni. Līdz pat 20.maijam

dzīvokļa īpašnieks diemžēl nav izrādījis pretimnākšanu vai atsaucību uz namu pārvaldnieka vairākkārt izteiktajiem aicinājumiem par nepieciešamību veikt dzīvokļa apskati.

Dzīvokļa īpašniekam vairākkārt ir gan zvanīts, gan arī pastkastītē ievietoti paziņojumi par nepieciešamību steidzami apskatīt ūdensapgādes sistēmu dzīvokļa īpašumā. «Rīgas namu pārvaldnieks» darbinieki arī vairākkārt ieradušies minētajā ēkā ar mērķi klātienē lūgt dzīvokļa īpašnieku ielaist dzīvokļa īpašumā veikt pārbaudi un nepieciešamos remontdarbus, taču līdz šim dzīvokļa īpašuma durvis «Rīgas namu pārvaldnieka» speciālistiem netika atvērtas un piekļuve dzīvokļa iekšējai ūdensapgādes sistēmai, kā arī stāvvadiem netika nodrošināta.

«Rīgas namu pārvaldnieks» uzstājīgi veica pārrunas ar dzīvokļa īpašnieku, lai pārliecinātu par nepieciešamību veikt apskati un remontdarbus, lai varētu nodrošināt/atjaunot ūdens padevi stāvvadā vairākiem mājas dzīvokļu īpašniekiem. Pēc vairākkārtējiem zvaniem un aicinājumiem vienoties par piekļuves nodrošināšanu remontdarbu veikšanai dzīvokļa īpašnieks piekrita un tika panākta vienošanās par remontdarbu izpildes dienu un laiku - 20.maija plkst. 12:00.

Apskates laikā konstatēta noplūde no dzīvokļa īpašuma zonā esošajām ūdensapgādes komunikācijām,

kā arī konstatēti citi pārkāpumi ūdensapgādes sistēmas ekspluatācijā, savukārt koplietošanas stāvvadam defekti nav konstatēti. Tiklīdz apskate un remontdarbi tika paveikti, ūdensapgāde stāvvadā tika atjaunota.

Ūdens piegāde stāvvadā dzīvojamās mājas iedzīvotājiem atjaunota 20.maijā ap plkst. 14:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu