Vai karavīru atalgojums šajos apstākļos ir visiem jāzina?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Vai nestabilās ģeopolitiskās situācijas laikā sabiedrībai ir jābūt pieejamiem datiem par Nacionālo bruņoto spēku karavīru vārdiem un atalgojumu? Tā jautā TVNET lasītājs Jānis, šos datus atrazdams internetā. Savukārt Aizsardzības ministrijā TVNET norādīja, ka šādas informācijas publicēšanu valsts iestādēm ir noteicis likumdevējs.

TVNET lasītājs Jānis rakstīja: «Vai tiešām nestabilās ģeopolitiskās situācijas laikā, kad valsts drošībai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, google meklēšanas rezultātu pirmajā lapā ir jābūt pieejamiem jaunākajiem Aizsardzības ministrijas atalgojuma sarakstiem ar bruņoto spēku personālsastāva vārdiem, uzvārdiem, algu un amatu/pakāpi?

Šī informācija ir atrodama, kaut vai meklējot pēc atslēgvārda «dižkareivis,» bet pieļauju, ka jebkurš cits atslēgas vārds, saistīts ar armijas pakāpēm, dotu šos pašus rezultātus.

Interesanti būtu dzirdēt atbildīgās ministrijas skaidrojumu, vai šī informācija ir izvietota internetā apzināti, vai arī šī ir kārtējā atbildīgo amatpersonu vai darbinieku nolaidība, līdzīgi kā Neo atklājums saistībā ar VID EDS?»

Foto: TVNET lasītāja foto

Savukārt Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā TVNET norādīja, ka skaidrojums ir jāprasa likumdevējam, kāpēc valsts iestādēm, un tāda ir arī Nacionālie bruņotie spēki, ir jāpublicē šāda informācija.

Ministrijā vērsa uzmanību uz saiti, kurā ir publicēts tiesiskais pamatojums un atbilstoši saraksti.

Vairāk informācijas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu