Noraudājusies un izmisusi sieviete ar neizturamām sāpēm paliek bez palīdzības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nesen kāda TVNET lasītāja saskārās ar neapskaužamu situāciju. Grūtniecības sākumā viņai sākās vēdersāpes un asiņošana, bet vietējā doktorātā paziņoja, ka nevar palīdzēt. Tikai citā ārstniecības iestādē viņa uzzināja, ka bērniņš ir miris. Savukārt doktorātā apgalvoja, ka aprakstītais gadījums no vadības puses tiks rūpīgi izanalizēts un iesaistītās personas sodītas.

TVNET lasītāja rakstīja: «Vēlējos apjautāties un painteresēties, cik ļoti zemiskā un, jūsuprāt, necilvēcīgā valstī mēs dzīvojam?

Nesen sastapos ar neaprakstāmi briesmīgu un bezatbildīgu rīcību. Esmu stāvoklī nepilnas septiņas nedēļas, precīzāk - biju! Pagājušajā nedēļā sajutu neizturamas sāpes vēdera lejasdaļā, nekavējoties devos uz tualeti, jo sapratu, ka tas ir netipiski grūtniecei ar šādu termiņu. Aizejot līdz tualetei, paliku šokā, jo man sākās manas dzīves spēcīgākā asiņošana, kas turpinājās apmēram 20 minūtes.

Kad asiņošana pamazām sāka izbeigties, ātri uzposu drēbes un skrēju uz tuvāko ārstniecības iestādi.. Un kā jums šķiet, kas mani tur sagaidīja?

Aizskrienot līdz doktorātam, pārraudājusies un izmisusi lūdzu pēc ginekologa vai dežūrārsta, kurš varētu veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai nav noticis spontānais aborts, bet, palīdzību meklējot,

vienīgais, ar ko es saskāros, bija nejauka krievu tautības kasiere, kas sagaidīja mani pie recepcijas un, vīlējot nagus, atcirta: «Nevaru palīdzēt!»

Sāku skaidrot situāciju, un sieviete, turpinot vīlēt nagus un košļājot košļājamo gumiju, teica: «Nevaru palīdzēt, nav ginekologa, nav dežūrārsta.»

Pateicu paldies un devos atpakaļ mājās, paldies Dievam, nākamajā dienā man bija pieraksts pie ginekologa, diemžēl tajā pašā ārstniecības iestādē. Sagaidīju nākamo rītu, steidzīgi devos pie ārsta, izklāstīju visu, kas noticis, ar cerību sagaidīt labvēlīgu attieksmi un izmeklēšanu, taču uz jautājumu «Kas noticis ar manu organismu un manu bērniņu un kas to izraisa?»

no ārsta pretī saņēmu lielisku atbildi: «Es nezinu.»

Tas bija pēdējais piliens, teicu, lai uzraksta nosūtījumu uz citu ārstniecības iestādi, jo šeit es vairs nesperšu kāju. Taču tikai pēc pāris dienām man bija iespēja tikt pie cita ārsta, kas man paziņoja, ka bērniņš ir miris!

Vai tiešām šajā valstī nekad nebūs kārtības nevienā jomā un nozarē? Es esmu vīlusies! Jo tikai bezatbildīgu Latvijas iedzīvotāju dēļ esmu zaudējusi bērniņu, kuru varēja glābt, bet slinkums, neizglītotība, necieņa, bezatbildība un rupjums ir mūsu dzinējs, vai ne?»

Rūpīga analīze

Savukārt ārstniecības iestādes vadītāja TVNET norādīja, ka ir nepatīkami pārsteigta par aprakstīto lietas būtību.

Tā kā lasītāja vēlējās palikt anonīma, grūti sniegt pamatotu un izsmeļošu informāciju.

Aprakstītais gadījums no vadības puses tiks rūpīgi izanalizēts un iesaistītās personas sodītas.

Ja arī tu esi saskāries ar līdzīgu attieksmi medicīnas jomā, filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu