Remontstrādnieki bērnudārzā uzvedas nepieļaujami

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Lai arī smēķēšana bērnudārza teritorijā kategoriski ir aizliegta, Jūrmalas bērnudārza «Saulīte» apmeklētājiem jārēķinās ar veselībai kaitīgu tabakas dūmu elpošanu, jo iestādes remontētāji tur regulāri smēķē. Pašvaldība sazinājusies ar būvdarbu veicēju, aizrādot par nepieļaujamo situāciju, un aicinājusi ievērot likumu un cienīt citus cilvēkus.

TVNET lasītājs Kārlis rakstīja: «Šonedēļ Veselības ministrija izsludināja kampaņu «Pasargā bērnu no pasīvās pīpēšanas», bet Jūrmalas pilsēta reklamē plašu veselības nedēļas programmu.

Savukārt Jūrmalas bērnudārzā «Saulīte», protams, turpinās plaši remontdarbi. Paradoksālākais, ka par pašvaldības līdzekļiem pasūtīto darbu veicēji uzskata, ka viņu darba pienākumos ietilpst arī smēķēšana.

Foto: TVNET lasītājs

Sākotnēji strādnieku pīpētava bija ierīkota pie bērnudārza vārtiem, kur vecākiem, ja vien nebija vēlme ar visiem bērniem rāpties pāri žogam, nebija iespēju izvairīties no «veselīgās» piedevas. Uz aizrādījumu, ka šeit nevajadzētu pīpēt, čaklie strādnieki izsmejoši norādīja, ka šī nav bērnudārza teritorija, un savu nodarbi turpināja arī nākamajās dienās.

Tomēr pīpēšana pie bērnudārza ieejas vārtiņiem bija vien prelūdija, jo šobrīd pīpētava ierīkota jau bērnudārza teritorijā - strādnieku automašīnā. Protams, jautājumi par pīpēšanu izraisīja vien lamas un striktu norādījumu nefotografēt, kā arī izdzēst bildes.

Foto: TVNET lasītājs

Jautājums valsts un pašvaldības izpildvarai - vai, apmaksājot kāda uzņēmuma pakalpojumus pirmsskolas mācību iestādēs, nebūtu iespējams noteikt pīpēšanas ierobežojumus laikā, kad šajās mācību iestādēs un pie to ieejas durvīm atrodas bērni?

Savukārt uzņēmumiem, kuri uzvarējuši iepirkumu procedūrā šo darbu veikšanai, vēlos jautāt - vai nav iespējams instruēt savus darbiniekus par īsu pastaigu veselīgumu un lūgt aiziet pārdesmit metrus tālāk, kā arī adekvāti reaģēt uz lūgumu pīpēt citur.»

Bērnudārza teritorijā nedrīkst smēķēt

Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite TVNET norādīja, ka smēķēšana bērnudārza teritorijā kategoriski aizliegta. Likums «Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu» nosaka, ka

smēķēšana ir aizliegta izglītības un audzināšanas iestāžu telpās un šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās.

Tāpat likums nosaka, ka smēķēšana ir aizliegta jebkurā publiskā vietā citas personas klātbūtnē, ja persona pret to iebilst.

Saņemot informāciju, pašvaldība nekavējoties ir sazinājusies ar būvdarbu veicēju, aizrādot par nepieļaujamo situāciju – likuma pārkāpumu un aicinājusi ievērot likumu un cienīt citus cilvēkus. Uzņēmums solīja pārrunāt pārkāpumus ar darbiniekiem un turpmāk nepieļaut līdzīgu situāciju atkārtošanos.

Pašvaldība pateicas iedzīvotājiem par vērību un līdzīgu pārkāpumu gadījumā aicina ziņot Pašvaldības policijai pa tālruni 67740448 vai 29444810.

Ja iespējams, policija lūdz fiksēt smēķētājus fotogrāfijās vai videoierakstā, kur iespējams identificēt laiku un vietu.

Policijas ekipāža izsaukuma vietā ieradīsies 5-7 minūšu laikā, kad smēķētājs, visticamāk, savu pārkāpumu jau būs beidzis. Tāpēc fakta fiksācija būs pamats sodīšanai par likumpārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu