Nepatīkams starpgadījums K.Barona ielā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kāda TVNET lasītāja ziņo par pamanītām nepilnībām uz jaunā Krišjāņa Barona ielas veloceliņa - segumā ir daudz nelīdzenumu un bedru. Arī Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidroja, ka marta sākumā Barona ielas jaunajā segumā konstatēti vairāk nekā 150 defekti, kuri būvniekam jānovērš par saviem līdzekļiem. Lasītāja arī novērojusi, ka satiksmes dalībnieki šajā vietā nonāk dažādās konfliktsituācijās.

TVNET lasītāja Ieva rakstīja: "Gribu uzrakstīt savas domas par jauno Krišjāņa Barona ielas veloceliņu, ko pirms dažām dienām izmēģināju.

Brīvdienās bija silts laiks, un tāpēc atklāju sev velosezonu. Pabraukājos arī pa jauno veloceliņu, par kuru tik daudz runāts un kura būvniecība jau saņēmusi tik daudz kritikas.

Pirmkārt, esmu nepatīkami pārsteigta par paša celiņa kvalitāti, precīzāk, nekvalitatīvo segumu.

Braucot virzienā uz Vecrīgu, veloceliņš ir nelīdzens un braukšana pa to nekomfortabla, it īpaši tuvāk Rīgas centram.

Man žēl, ka veloceliņš, kurš ir knapi pabeigts, ir tik nedraudzīgs braucējiem.

Cik droši ir braukt pa Barona ielu?

Otrkārt, satraucos par veloceliņa lietotāju drošību.

Atbraucot no Juglas līdz centram, redzēju trīs automašīnas, kas brauca pa veloceliņu. Turklāt viens

šoferis bija dusmīgs uz velosipēdistiem, ka braucēji neļauj viņam operatīvi nokļūt centrā, tāpēc pīpināja un klaigāja, lai riteņbraucēji brauc uz ietves.

Būtu labi, ja kāda amatpersona izskaidrotu, kam ir priekšroka uz veloceliņa un vai pa to drīkst braukt mašīnas, turklāt apdraudot velosipēdistus.

Kāpēc tik rupji jālamājas?

Treškārt, man radās pārdomas par pašu riteņbraucēju kultūru. Braucot no centra, man vajadzēja iebraukt vienā veikalā, tāpēc vienu kvartālu nominos pa ielas kreisajā pusē esošo veloceliņu.

Nejutos neko pārkāpusi, jo celiņš ir gana plats, lai tajā bez problēmām izmainītos divi pretī braucoši velosipēdisti. Bet kāds vīrietis man sāka rupji aizrādīt, lai braucu pa ielas labajā pusē esošo celiņu, jo katram virzienam ir savs celiņš.

Redzēju, ka arī citi satiksmes dalībnieki īsti nezina, kā pareizi braukt pa Barona ielu.

Vēlos zināt, vai tiešām ir tik strikts sadalījums? Vai es, braucot uz Juglu, nedrīkstu vienu kvartālu nomīties pa ielas kreisajā pusē esošo celiņu? Ko darīt, ja vajag iebraukt labajā pusē esošajā veikalā?"

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante atgādināja, ka departamentā vairākkārt ir uzsvērts, ka K.Barona ielā seguma atjaunošana vēl nav pabeigta un līdz ar to šī iela vēl ir būvdarbu zona. Satiksmes departamenta speciālisti marta sākumā ar būvniekiem pārbaudīja ielas seguma kvalitāti un

konstatēja vairāk nekā 150 defektus, kuri būvniekam jānovērš par saviem līdzekļiem.

Kā defektus viņa minēja iesēdumus, saplaisājušu bruģakmeni velojoslās, starpsliežu zonā nepilnības, ieklājot bruģi, un aku vāku apdares nepilnības.

Visi defekti būvniekiem jānovērš līdz maija beigām, kad atsāksies aktīvā velosezona.

Tāpat Dimante norādīja, ka josla, kas ierīkota uz Barona ielas brauktuves, nav veloceļš.

K.Barona ielas brauktuves daļa, kas veidota ar atšķirīgu betona bruģakmens segumu, ir rekomendējošā velojosla, kas informē autovadītājus par velosipēdistu līdzdalību ceļu satiksmē. Savukārt velosipēdistiem ir jāievēro visi tie Ceļu satiksmes noteikumi, kas attiecas uz ceļu satiksmi. Viņa atgādināja, ka velosipēds arī ir transportlīdzeklis un Latvijā transportlīdzekļu kustība notiek pa ceļa labo pusi.

Velosipēdistu drošībai ir samazināts maksimālais atļautais braukšanas ātrums līdz 30 kilometriem stundā visā ielas garumā un ātruma ierobežojumi ir saistoši visiem satiksmes dalībniekiem. Ātruma samazināšanas mērķis ir novērst ātruma starpību starp šiem diviem satiksmes dalībniekiem - autotransports un velosipēds.

Papildus tam departamenta pārstāve aicināja satiksmes dalībniekus uz savstarpēju toleranci. Ņemot vērā, ka veloinfrastruktūra galvaspilsētas centrā un uz apkaimēm attīstīsies arvien vairāk, satiksmes dalībniekiem jāmācās rēķināties un respektēt vienam otru.

Arī Tu pamanīji nejēdzību?

Filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu