Andris sašutis par ieturētajiem nodokļiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

TVNET lasītājs Andris uzskata, ka nav godīgi, ja no pensionāra ar invaliditāti, kurš strādā mikrouzņēmumā, ietur trīs nodokļus. Savukārt Labklājības ministrijā skaidroja - par to, ka strādā mikrouzņēmumā, nav jāietur trīs nodokļi.

TVNET lasītājs Andris rakstīja: «Pensionāram ar invaliditāti, strādājot mikrouzņēmumā, ietur trīs nodokļus.

Pirmkārt, nodokli no pensijas. Otrkārt, nemaksā piemaksu par invaliditāti. Treškārt, 9% nodokli par darbu mikrouzņēmumā.

Vai vēl trakāk var būt? Tāda negodīga ir valsts pret saviem pilsoņiem. Par ko tad tāds sods invalīdiem? Tas liek godīgi nemaksāt nodokļus un iet uz «Aizliegto paņēmienu», kā to dara tie kas izlaupa valsti...»

Savukārt Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas departamenta direktore Jana Muižniece TVNET skaidroja - par to, ka strādā mikrouzņēmumā, nav jāietur trīs nodokļi.

Pirmkārt, no pensijas virs 235 eiro ietur iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Vienlaikus personām ar invaliditāti ir papildus nodokļa atvieglojumi. I, II grupas invaliditātes gadījumā - 154 eiro, III grupas - 120 eiro.

Otrkārt, ja pensija piešķirta pēc 2012.gada, piemaksa pie invaliditātes pensijas netiek piešķirta.

Treškārt, mikrouzņēmuma darbinieki no saviem ienākumiem nemaksā mikrouzņēmuma nodokli, to veic darba devējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu