Par dažu minūšu nokavēšanos autovadītājam pie CSDD piespriež 25 eiro sodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dokuments

Kāds autovadītājs dusmojas, ka viņam piespriests 25 eiro sods par to, ka viņš dažas minūtes nokavēja stāvvietas apmaksas sākuma laiku, novietojot auto pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD). Savukārt SIA «Cityparks Latvija» TVNET skaidroja, ka apmaksa jāveic 5 minūšu laikā pēc transportlīdzekļa novietošanas autostāvvietā.

Autovadītājs nikns par piespriesto sodu

TVNET lasītājs raksta: «01.06.2016. devos uz CSDD reģistrācijas biroju. Novietoju automašīnu uz ielas pie CSDD ēkas plkst. 14:20, piezvanot sievai, lai viņa veic apmaksas sākšanu Mobily, jo man tajā brīdī Mobily kontā nekas nebija atlicis. Viņa sāka apmaksu - tātad apmaksa tika sākta! Izkāpjot no auto, vēl pateicu ikgadējam šīs stāvvietas uzraugam, ka apmaksu veicu ar Mobily starpniecību.

Pēc brīža sapratu, ka nepateicu sievai, ka apmaksāt vajag auto ar citu reģistrācijas numuru. Šo kļūdu viņa uzreiz arī izlaboja, un mēs sākām apmaksu ar 3-4 minūšu nobīdi jau par auto ar pareizo numuru.

Respektīvi: es sāku maksāt par auto, kurš nemaz tur netika novietots + burtiski tūdaļ sāku apmaksu par automašīnu, kura faktiski tur arī atradās, un apmaksa tika veikta par vairāk nekā 1 h 30 min, līdz tā tika pārtraukta.»

Vīrietis ir dusmīgs, ka SIA «Cityparks Latvija» noteica 25 eiro sodu un neņēma vērā autovadītāja lūgumu un paskaidrojumus par notikušo. Viņš uzskata, ka atbildē uzņēmums atsūtījis standarta tekstu.

Viņš arī norāda, ka uzņēmumam vajadzēja atbildēt 10 dienu laikā, bet tas noticis vēlāk. «Tā kā atbildi neesam saņēmuši noteiktajās 10 dienās un uzskatām, ka neesat šo lietu pienācīgi izskatījuši, lūdzam jūs pārskatīt šo lietu vēlreiz un pacensties tajā iedziļināties, nevis vienkārši nosūtīt standarta atbildi un pievienot tai lietas numuru rindas kārtībā,» lasītājs raksta.

Foto: Dokuments

Par stāvvietu jāsamaksā 5 minūšu laikā

Savukārt SIA «Cityparks Latvija» pārstāvji TVNET skaidroja, ka apmaksa jāveic 5 minūšu laikā pēc transportlīdzekļa novietošanas autostāvvietā. Atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu punktam 2.4. apstāšanās – transportlīdzekļa apturēšana uz laiku, kas nepārsniedz piecas minūtes, ja tā ir nepieciešama pasažieru iekāpšanai transportlīdzeklī vai izkāpšanai no tā, kravas iekraušanai transportlīdzeklī vai izkraušanai no tā.

Ja pēc 5 minūtēm kontroles veikšanas laikā apmaksa sistēmā nav reģistrēta, transportlīdzeklim tiek piemērots līgumsods.

Dažus adresātus atbilde nesasniedz

Autostāvvietu Antenas ielā pretī CSDD apsaimnieko «Cityparks Latvija» SIA, bijušajiem darbiniekiem ar autostāvvietu nav nekādas saistības. Atbildes uz iesniegumiem tiek sniegtas 10 darba dienu laikā. Uz 01.06.2016. saņemtajiem iesniegumiem atbildes tika nosūtītas 13.06.2016., taču nezināmu iemeslu dēļ dažus adresātus atbildes nesasniedza. Tajā laikā darbiniekam bija slimības lapa.

28.06.2016. pēc atgriešanās darbā tika konstatēts notikušais un atbildes izsūtītas vēlreiz.

Lasītājs neuzskata, ka jāmaksā sods

Iepazinies ar uzņēmuma atbildi, autovadītājs norādīja, ka viņam sodu piesprieda pulksten 14.22, bet apmaksu viņš veica 14.24. «Bez samaksas es nebiju novietojis auto vispār,» viņš norāda un atgādina, ka sākumā kļūdas pēc maksājis par nepareizo mašīnu, taču pēc tam - par pareizo.

«Es varu pierādīt, ka apmaksa ir veikta no viena konta. Manuprāt, es viņiem visu esmu samaksājis, bet man vēl sods ir jāmaksā.»

Dalies pieredzē!

Ja arī Tu esi nokļuvis līdzīgā situācijā un vēlies pastāstīt par to pārējiem TVNET lasītājiem, raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu