Skotijā atrakciju parkā no sliedēm noskrien karuselis; cik droši ir mūsu karuseļi?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī šajā vasarā, tāpat kā citus gadus, netālu no Rīgas Pasažieru ostas uzstādīti karuseļi. Lai gan saistībā ar Skotijas atrakciju parkā notikušo negadījumu vairāki TVNET lasītāji izteica bažas, vai šie karuseļi ir gana droši un stabili, pašvaldībā skaidroja, ka atrakciju iekārtas ir tehniski pārbaudītas.

Uz jautājumu, cik ilgi karuseļi krastmalā atradīsies, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Uģis Vidauskis TVNET atbildēja, ka atļauja publiska pasākuma rīkošanai ir izsniegta līdz 3.jūlijam. Patlaban pašvaldība nav saņēmusi pieteikumus, ka šovasar šie vai līdzīgi karuseļi tiks uzstādīti arī citās Rīgas vietās.

Karuseļu darbība ir saskaņota ar pašvaldību Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteiktajā kārtībā.

Karuseļi krastmalā
Karuseļi krastmalā Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Karuseļus uzstādīja SIA «Game Service Group», kas arī iepriekšējos gados darbojās šajā vietā.

Komentējot dažu lasītāju izteiktās bažas par karuseļu drošību, Vidauskis skaidroja, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 136 «Publisko atrakciju iekārtu drošības prasības un tehniskās uzraudzības kārtība» publisko atrakciju iekārtu tehnisko pārbaudi ir veikusi SIA «Tehnisko ekspertu centrs».

Pašvaldība izsniedz atļauju publiska pasākuma rīkošanai tikai pēc tam, kad ir saņēmusi tehniskās pārbaudes protokolus, kur eksperts ir atzinis attiecīgo publisko atrakciju iekārtu par atbilstošu lietošanas prasībām un norādījis, ka šai iekārtai ir izsniegta pārbaudes zīme.

Karuseļi krastmalā
Karuseļi krastmalā Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Minēto Ministru kabineta noteikumu prasību īstenošanas uzraudzību un kontroli veic Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, kurš ir tiesīgs administratīvi sodīt par atrakciju iekārtu tehnisko uzraudzību regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem un aizliegt atrakciju iekārtas lietošanu, ja tai nav veikta tehniskā pārbaude.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu