Sievieti ar sāpošu aci izraida no traumpunkta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Ko darīt Jēkabpils apkārtnes iedzīvotājiem, ja acī iekļūst svešķermenis? Kāda TVNET lasītāja bija nonākusi šādā situācijā, tāpēc vērsusies Jēkabpils slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Tur viņai ieteikts braukt uz Rīgu vai aiziet uz vietējo traumpunktu. Tajā vienīgā piedāvātā palīdzība bijusi pretsāpju līdzekļa iepilināšana, turklāt tas maksājis 4,27 eiro.

TVNET lasītāja rakstīja: «Padalīšos ar stāstu par acu ārsta nepieejamību Jēkabpils reģionālajā slimnīcā.

Nedēļas nogalē acī iekļuva svešķermenis. Dežūrmāsa ieteica 2 variantus: 1) pašiem braukt uz Stradiņa slimnīcu, jo Jēkabpilī šāda speciālista palīdzība brīvdienās nav pieejama; 2) aiziet uz traumpunktu.

Traumpunkta medmāsas pirmais jautājums bija: vai maksāsiet 4,27 eiro?

Ja jā, tad viņa varot tikai iepilināt pretsāpju līdzekli, kurš darbosies stundu. Neko vairāk skatīties neesot tiesību. Izmantojām šo «augsti kvalificēto» piedāvāto medicīnisko palīdzību.

Atgriezos pie uzņemšanas nodaļas medmāsas, kurai lūdzu Stradiņa slimnīcas telefona numuru. Atbilde: lai zvanot 1188, viņa nezinot. Atradām internetā paši.

Jautājumi:

Vai reģionālajā slimnīcā nav pieejama speciālistu palīdzība nedēļas nogalēs? Vai nevar nodrošināt kaut vai speciālistu «mājas dežūras», kad nepieciešamības gadījumā ārsts var ierasties uzņemšanas nodaļā?

Vai tiešām Jēkabpilī nezina Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļas telefona numuru?

Vai medicīnas darbinieku morālais pienākums nav sniegt jebkāda veida palīdzību slimniekam? Tiešām Zvidris aizliedzis nosaukt telefona numurus, bet licis visus sūtīt prom no Jēkabpils?

Paši meklējām telefona numuru, sazvanījām, braucām un saņēmām pirmo palīdzību.

Paldies visiem Stradiņa slimnīcas mediķiem, kuri bija iesaistīti!

Pārdomas:

Ko darīt pacientiem, kuri Jēkabpilī ieradušies no attālām vietām?

Ko darīt tiem, kuriem nav pieejams internets, lai paši atrastu vietu un kontaktus, uz kurieni «pasūta» Jēkabpils uzņemšanas nodaļa?

Ko darīt tiem, kuriem nav iespējas atrast šoferi (pats ar acs traumu nepabrauksi) un transportu?

Ko darīt vecākiem un vientuļiem cilvēkiem?»

Pavisam skops komentārs

Savukārt SIA «Jēkabpils RS» administrācija bija ļoti skopa savos komentāros: «Uz rakstā minētajiem jautājumiem paskaidrojam sekojošo: Jēkabpils reģionālā slimnīca saskaņā ar noslēgto līgumu ar Nacionālo veselības dienestu neatliekamo palīdzību oftalmoloģijā nesniedz.»

Uz TVNET lūgumu izstāstīt lasītājiem, kā rīkoties apkārtnes ļaudīm, kurus piemeklē līdzīgi sarežģījumi, uzņēmuma administrācijā atbildēja: «Tā kā katrs gadījums medicīnā ir individuāls, viennozīmīgu kopēju ieteikumu nevaram sniegt.»

Ja arī tu saskaries ar kādu nejēdzību, filmē, fotografē un sūtu uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu