Māmiņa šokā, noplēšot uzlīmi no bērnu piena bundžas iepakojuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāda māmiņa bija nepatīkami pārsteigta, paplēšot uzlīmes no bērnam paredzētā piena maisījuma, jo atklājušies dažādi citi nosaukumi. Savukārt produkta izplatītāja pārstāve TVNET skaidroja, ka nosaukumu atšķirība ir saistīta ar dažādu diētisko produktu nosaukumiem dažādās valstīs.

Kāda sociālo tīklu lietotāja rakstīja: «Izdomāju paplēst nost uzlīmes no bundžiņām, ko pērku mazajai. Un biju nesaprašanā! Zem GOLD PEP ir HA un otrs Sensetiv.

Mazajai regulāri uzmetas alerģija, vienu brīdi ir mazāk, pēc pāris dienam pastiprinās. Ārsts saka, ka alerģisks bērniņš. Bet varbūt pie vainas ir mistiskais maisījums! Esam jau 16 bundžiņas apēduši.»

Atšķiras tikai nosaukumi

TVNET sazinājās ar SIA German Products Baltics direktori, ārsti Irēnu Putniņu. Viņa skaidroja: «Kā minētā produkta izplatītāji varam apgalvot, ka abām burkām Frisolac Gold Pep, kurām daļēji ir noplēsta etiķete, jo to normāli izdarīt nav iespējams, kā tas arī paredzēts, apakšā ir viens un tas pats nosaukums - Frisolac Intensive HA.

Šis produkts tiek ražots Nīderlandē, ražotājs – liels piena pārstrādātājs FrieslandCampina, produkta aplīmēšana notiek saskaņā ar ražotāja konceptu.

Nosaukumu atšķirība ir saistīta ar dažādu diētisko produktu nosaukumiem dažādās valstīs,

bet receptūra ir paredzēta bērniem ar alerģiju pret govs piena olbaltumu.

Frisolac Gold Pep ir maisījums, kas jau vairākus gadus ir pieejams Latvijas tirgū, ir reģistrēts kā diētiskā pārtika atbilstoši likumdošanai. Maisījums ir paredzēts alerģisku bērnu ēdināšanai, taču, ņemot vērā ikviena bērna individuālās vajadzības, ne vienmēr izdodas piemeklēt atbilstošo maisījumu uzreiz, bet tas jau ir ārsta un pacienta jautājums.»

Izplatītāja pārstāve uzsvēra, ka Frisolac Gold Pep ir produkta nosaukums Latvijā, nav divu dažādu uzlīmju.

Šis produkts dažiem citiem eksporta tirgiem saucas Frisolac Intensive HA, kas ir uzkrāsots uz bundžas.

«Mēs produktu pilnībā 100% aplīmējam ar speciālu nenoplēšamo uzlīmi ar speciālu mašīnu, kas aprīkota ar dubulto drošības nolasīšanas sistēmu, uz uzlīmes ir nosaukums Frisolac Gold Pep, kas Latvijā ir labi zināms produkts un tiek efektīvi lietots.

Baltijas valstīs maisījumi ar HA burtiem nosaukumā vēsturiski nozīmē maisījumus, kas paredzēti alerģiju profilaksei veseliem bērniem, nevis diētiskos produktus alerģiju ārstēšanai.

Tādēļ produkti tiek piedāvāti tirgū ar šai terminoloģijas praksei atbilstošu nosaukumu, lai patērētājiem un mediķiem būtu vieglāk tos identificēt,» Putniņa skaidroja.

Viņa arī pavēstīja, ka uzņēmumā bija vērsies pircējs ar, domājams, šīm pašām bundžām, un viņam izskaidrota šī situācija.

Produkta izplatītāji aicina cilvēkus jautājumu gadījumos vērsties pie uzņēmuma, kura kontakti atrodami uz iepakojuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu