Kas patiesībā notika Rīgas lidostā? Nesaudzīga aculiecinieces versija

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāda pasažiere nav apmierināta ar pagājušajā sestdienā Rīgas lidostā piedzīvoto situāciju, kritizējot nacionālās aviosabiedrības un lidostas pārstāvju darbu. Savukārt airBaltic pārstāvis norādīja, ka aviosabiedrība palīdz un palīdzēs katram atrisināt situāciju.

Kāda TVNET lasītāja rakstīja saistībā ar «airBaltic murgu sestdien lidostā Rīga»:

«Tas, ko viņi stāsta, ir daļa melu. Es, četri mani draugi un vēl vairāki simti cilvēku sestdien bijām lidostā un bijām visa tā aculiecinieki. Tā airBaltic neorganizētība un cilvēku neinformēšana par to, kas noticis un kad atsāksies lidojumi, bija murgs.

Ņemot vērā, ka visi, kam bija jālido no rīta, visu redzēja. Tur nebija nekāds force majeure, kā viņi tagad stāsta.

airBaltic par problēmu ar lidmašīnu zināja jau no paša sākuma, jo lidmašīnas netika izlaistas no lidostas jau no pulksten 7.30 no paša rīta.

Lielākā daļa redzēja, ka lidmašīna nosēdās un cilvēkus evakuēja. Cilvēki tika evakuēti ļoti ātri.

No pulksten 11.30 sākās gumijas vilkšana garumā. Lidostas apmeklētāji netika informēti, cik ilgi nelidos, vai vispār būs lidojumi. airBaltic cilvēki un Rīgas lidostas informācijas cilvēki arī neko nezināja, ik pa 30 minūtēm stāstīja, ka lidostā nevar pīpēt, un airBaltic deva saviem pasažieriem talonu, par kuru pat kafiju nevarēja nopirkt. Tas bija reāls murgs.

Viņu nezināšana, ko darīt šajā situācijā, bija galvenā problēma. Un vissmieklīgākais ir tas, ka viņi reģistrēja cilvēkus uz lidojumiem, kad tas viss notika, un pēc tam atcēla dažus no tiem reisiem.

Tika atcelti vairāki lidojumi no citām aviokompānijām, jo viņi nezināja, cik ilgā laikā novāks lidmašīnu no skrejceļa. Mēs lidojām ar citu kompāniju, un viņi daudz ko pastāstīja. Visas aviokompānijas bija gatavībā savus pasažierus vest, līdzko atvērs lidostu, un tā arī notika. Līdzko atvēra vakarā, cita aiz citas nāca iekšā lidmašīnas.

Visi priecīgi par to lidmašīnu, kas veiksmīgi nosēdās, bet

airBaltic rīcība šādā situācijā ir zem katras kritikas.

Tas, kā airBaltic atkratās no atbildības, tracina visvairāk, jo viss tas ir piedzīvots.»

airBaltic atvainojas par neērtībām

Savukārt Latvijas nacionālā aviokompānijas airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, iepazinies ar lasītājas aprakstu, ar TVNET starpniecību atvainojās pasažieriem par sagādātajām neērtībām šajā neikdienišķajā situācijā.

Viņš norādīja, ka nesenais notikums ietekmēja vairāk nekā 1300 pasažieru, kuru ceļojuma plāni mainījās.

Vanags apgalvoja, ka aviosabiedrība palīdz un palīdzēs katram atrisināt situāciju.

Katrs pasažieris, kurš nopircis biļeti, ir noslēdzis līgumu ar airBaltic, tāpēc aviosabiedrība uzņemoties 100% atbildību par līguma izpildi, no kuras izriet pienākumi, kas jāizpilda pret katru pasažieri.

Runājot par pasažieriem sniegtās kompensācijas apjomu, Vanags norādīja, ka tie bija vismaz 3,50 eiro.

Sestdienas ārkārtas situācijā esot iesaistījusies visi, kuriem bija iespēja, tostarp īpaši apmācītu cilvēku komanda.

Savukārt Rīgas lidostā nekomentēja lasītājas viedokli.

TVNET jau vēstīja, ka starptautiskās lidostas «Rīga» skrejceļš sestdien, 17.septembrī, tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ airBaltic reiss BT641 ar lidmašīnu «Bombardier Q400 NextGen» no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā «Rīga» veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju. Lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ neviens necieta.

Incidenta dēļ kopumā tika atcelti 16 airBaltic reisi, deviņi reisi tika novirzīti uz citām lidostām, kā arī tika atcelti un pārcelti daudzu citu aviokompāniju plānotie reisi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu