Vēmiens nāk: griķos atrod gaļīgus, baltus tārpus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Kāda sociālo tīklu lietotāja nesen rakstīja par šoku, ko pārdzīvojusi, vārot griķus maltītei sev un meitai. Gandrīz izvārīto graudaugu paciņās viņa pamanīja vairākus baltus tārpus. Izskatās, ka griķu iepakojumā iemitinājušās pārtikas kodes.

Izlasot šo ierakstu, vairāki sociālo tīklu lietotāji izteica versiju, ka viņa pārtikas kodes atnesusi no veikala kopā ar griķiem, savukārt citi norādīja, ka tās varēja mitināties arī citos graudaugu iepakojumos, kas jau iepriekš bija saimnieces mājās.

Māmiņas dalījās pieredzē, ka līdzīgā situācijā nonākušas ar citiem graudaugiem un pārtikas produktiem.

Kāda TVNET lasītāja pastāstīja, ka pārtikas kodes bija apmetušās uz dzīvi šokolādes tāfelītē, kas vairākus mēnešus bija stāvējusi viņas virtuves skapja plauktā.

Pārtikas kodēm ļoti garšo dažādi rieksti, tostarp tie, kas ir šokolādēs.

Tāpēc arī šokolādes tāfelītes un konfektes nevajadzētu glabāt ilgu laiku nenoslēgtā traukā.

Lai paglābtu pārtikas produktus no pārtikas kodēm, tos vajadzētu glabāt slēgtos traukos, piemēram, stikla vai plastmasas burkās. Turklāt traukiem vajadzētu labus vāciņus, kas neļauj kodēm iekļūt traukos.

Atnesot pārtikas produktus, it īpaši graudaugus un šokolādes tāfelītes, no veikala, vajadzētu atvērt iepakojumu un pārliecināties, vai tajā nedzīvo pārtikas kodes, to kāpuri vai tārpiņi.

Tos ieraugot, iepakojums uzreiz jāizmet miskastē un jāaiznes uz lielo konteineru, lai kodes nesavairotos un nesabojātu arī citus mājās esošos pārtikas produktus, ieteica kāda TVNET lasītāja.

Viņa arī rekomendēja laiku pa laikam ieskatīties tējas paciņās, jo arī tajās mēdz iemitināties nepatīkamās kodes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu