Vai tiešām slimnīcas palātā kopā jāsaliek vīrietis un sieviete

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Vai tiešām slimnīcas palātā kopā jāsaliek vīrietis un sieviete?» Tvnet.lv raksta Inese no Aizkraukles. Nesen viņas četrus gadus vecais bērns tika ievietots Jēkabpils reģionālās slimnīcas Infekciju slimību nodaļā, kur uzturējās kopā ar tēvu. Vīrietis ar bērnu tika ievietots palātā, kurā jau gulēja sieviete ar bērnu.

«Vai pienāks diena, kad būs jāguļ koridorā? Lūdzu, palīdziet, tas var skart katru no mums,» sašutumu pauž Inese, norādot uz reģionu iedzīvotāju sasāpējušo problēmu - stacionāru trūkumu tuvākajā apkārtnē.

«Primārais ir pacients - šajā gadījumā mazulis, nevis atsevišķas palātas vecākiem. Tā nav mūsu problēma, ar kuru no vecākiem bērns kopā uzturas slimnīcā. Mums ar gultasvietām vecāki nav jānodrošina, un arī VIP palātu mums nav,» sūdzību komentē Infekciju slimību nodaļas vadītāja Ilga Upeniece. Jēkabpils slimnīcas Infekcijas nodaļā ir 15 vietas bērniem. Pēc nodaļas vadītājas domām, problēmas sakne meklējama sliktajā veselības aprūpes pieejamībā.

2009. gadā tika slēgta Aizkraukles slimnīca, vietā izveidojot Aizkraukles medicīnas centra dienas stacionāru, kurā iespējams veikt vienkāršas medicīniskas manipulācijas, bet nav iespējams saņemt medicīnisko palīdzību nopietnu saslimšanu gadījumos. Līdz ar to tuvākā neatliekamās palīdzības slimnīca atrodas Jēkabpilī - 55 kilometru attālumā no Aizkraukles. «Pirms slēgšanas Aizkraukles slimnīcā strādāja 300 cilvēku, tagad mums akūti trūkst ārstu - cilvēki ir aizbraukuši,» problēmu iezīmē SIA «Aizkraukles slimnīca» valdes locekle Laura Kļučina.Viņa norāda, ka Aizkrauklē ir arī aprūpes nodaļa ar 62 gultas vietām, kurā parasti pēc ārstēšanās Jēkabpils slimnīcā uzturas gados veci cilvēki.

«Ja cilvēkam ir infarkts vai insults, jāreaģē nekavējoties, bet tas nav iespējams, ja tuvākā slimnīca ir vairāk nekā 50 kilometru attālumā,» saka Laura Kļučina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu