Šoferis neizpratnē: vai par busiņu jāmaksā vairāk?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kāds TVNET lasītājs ir neizpratnē par summu, kas viņam nākamgad būs jāmaksā par busiņu, kura masa ir 3000 kg. Ceļu satiksmes drošības direkcijā TVNET skaidroja, ka par šādu busiņu arī turpmāk nebūs jāmaksā nodeva.

TVNET lasītājs Hugo rakstīja, ka saskāries ar jaunām likuma izmaiņām «Grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā».

Likuma izmaiņas

«Vēlējos noskaidrot no CSDD, vai būs jāmaksā par busiņu, kuram dokumentos pilna masa ir tieši 3000 kg.

CSDD informācijā pa tālruni apgalvoja, ka nekādu izmaiņu nav un nemāk neko pateikt. Savienoja ar citu CSDD nodaļu Bauskas ielā, arī neko nezināja, iedeva man tālruņa numuru no oficiālās autoceļu lietošanas nodevas portāla kravas transportlīdzekļa izmantošanai Latvijā.

Portāls

Šie telefoniski apgalvoja, ka likums nav izsludināts un prezidents nav parakstījis.

Tad man ir jautājums, kā šīs iestādes strādā, ja NEKO vispār viņas nezina

un man mēģina apgalvot, ka izmaiņu nebūs un likums nav pieņemts.

Šos zvanus iestādēm es veicu 16.12.2016. Pašiem mājas lapā ir informācija, bet visi rausta plecus par vinjetēm. Vai man kā privātpersonai jāmaksā vai nav, tā arī neko nenoskaidroju.»

Bet VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» (CSDD) sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba TVNET skaidroja, ka Saeimas apstiprinātie grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā paredz, ka no 2017.gada 1.janvāra Autoceļu lietošanas nodevu maksās par noteikto valsts galveno un reģionālo autoceļu posmu lietošanu ar kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa ir lielāka par 3000 kg, un kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kg un kuri paredzēti vai tiek izmantoti kravu autopārvadājumiem.

Tas nozīmē, ka par lasītāja minēto busiņu, kura pilna masa ir tieši 3000 kg, arī turpmāk nebūs jāmaksā minētā nodeva.

CSDD izveidojusi un uztur vietni lvvignette.eu, kur var iegūt visu aktuālo informāciju par nodevu. Šobrīd CSDD aktīvi strādā, lai visas sistēmas pielāgotu jaunajām izmaiņām, kas stāsies spēkā 2017.gada 1.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu