Par visu jāmaksā! Arī tualetes apmeklējumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«No janvāra ir samilzusi kāda problēma – 1. un 2. grupas invalīdiem bez maksas nav pieejama neviena sabiedriskā tualete Rīgas autoostas un Centrāltirgus rajonā. 30 centi zemo invaliditātes pensiju saņēmējiem ir daudz! Vai tiešām esam pelnījuši tādu pazemojumu?» TVNET jautā lasītājs.

Ja arī tu pamani kaut ko ievērības vērtu un interesantu, saskaries ar nejēdzībām un problēmām vai tieši otrādi - esi liecinieks kaut kam ļoti pozitīvam, ko būtu pelnījuši uzzināt arī citi, fotografē, filmē vai raksti un sūti uz reportieris@tvnet.lv vai lasitaji@tvnet.lv.

Pērn labierīcības, kas atrodas līdzās zivju paviljonam, cilvēkiem ar kustību traucējumiem un tiem, kuri uzrādīja invaliditātes apliecību, bija pieejamas par velti. Tagad uzņēmums, kas apkalpo tualeti, ieviesis visiem vienādu maksu – 30 centi. «Invalīdu pensijas jau tā ir pazemojoši zemas. Vai tiešām nav iespējams atļaut mums vismaz apmeklēt tualeti bez maksas?» Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departamentā paskaidroja, ka pašvaldība neuzrauga to tualešu darbību, kas pieder privātpersonām. Pašvaldība pastāvīgi nodrošina 23 tualešu darbību. «No tām praktiski visas ir pieejamas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Vasaras sezonā šo skaitu papildina pārvietojamās tualetes vairākos Rīgas parkos. Tualetes bez maksas pieejamas visiem apmeklētājiem. Vienīgā maksas tualete ir Vecāķos, pie glābšanas stacijas, Selgas ielā 21, taču personām ar invaliditāti par tās apmeklēšanu nav jāmaksā,» skaidro departamentā. Labierīcības atrodas Jēkaba laukumā, Kronvalda parkā, 13. janvāra ielā (pie Vaļņu ielas), Turgeņeva un Gogoļa ielas skvērā pie Zinātņu akadēmijas, Līvu laukumā, Vērmanes dārzā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu